Дара Екимова представи новата си песен „Последен дъх“, която определя като „сбъдната мечта“. Парчето е вдъхновено от лични и красиви емоции по истинска история: „Тя разказва историята за моето влюбване с човека, с когото съм, преди три години, лятото на 2018-а и зелените му очи“, споделя още тя. Двамата се запознават в гимназията и три години по-късно са все така влюбени.

Снимка: Теди Грозданов

В текста на „Последен дъх“ Дара Екимова разкрива, че душите им са преминали дълъг път от предишни животи, за да стигнат до любовта, която преплита съдбите им днес.

По думите на младата музикална надежда това е „песен за любовта… която продължава, след като житейския ни път приключи и се срещаме в следващия етап“.

Музиката и текстът са написани от Дара Екимова в колаборация с музикалния продуцент и неин близък приятел Искрен Тончев – Искрата, с когото работят повече от успешно.

С реализацията на видеоклипа се заема екипът на режисьора Бойко Щонов, с когото Дара работи по последните си клипове. Сюжетната линия напомня популярните научно-фантастични филмови класики. Тя преминава през необичайна среща с тайнствена героиня, преследване и гадателства с оракулските карти на прабългарските руни, които предсказват заплахите, дебнещи Дара и екранния й партньор. В неговата роля се превъплъщава музикантът и модел Николай Николаев. С талантливия барабанист Дара се запознава по време на подготовката за поредицата от концерти, които реализира през 2019-а година, и които са своеобразен трибют към творчеството на група „Сленг“.

Снимка: Теди Грозданов

Видеоклипът на „Последен път“ прави сюжетна препратка, дава предисторията към предишното музикално предложение на Дара Екимова, а именно „Война“. Въпреки това, двете песни са напълно различни като послание: „Война” много пъти съм казвала, че не е само за провалена любов, но и за предателство, нараняване. Героинята във „Война” е по-скоро събрана, успяла да събере счупените парчета, които са останали след „красивите лъжи” и „бодливите цветя“ и победите, които е успяла да извоюва“.

Първите хора, до които Дара се допитва за съвет относно своя професионален път, са хората от екипа й, които много цени и на които е благодарна: „И тримата – и мама, и Бойко Щонов, и Искрата се най-близките ми хора и в личен план. Аз черпя от тях постоянно, уча се, питам ги, извървяли са повече път, видели са повече и са супер добри професионалисти в това, което правят“.

Снимка: Теди Грозданов

С премиерата на своята нова песен Дара посреща и новия етап в живота си. Тази година тя беше абитуриентка, а сега продължава по пътя на психологията. Интересът й към тази наука се зародил в гимназията: „Беше ми изключително интересно как работи човешкото съзнание … разбрах как бих могла да приложа психологията не само в отношенията си с хората, ами и в музиката, в сценичното си присъствие“. Певицата вярва, че науката за човешкото поведение може да върви ръка за ръка с музиката, която за нея е „основна мисия и приоритет“.

Младата дама казва още, че предпочита присъственото обучение, защото „е много по-ефективно“. Прекарала е инфекцията от коронавирус и подкрепя ваксинацията, като й предстоят консултации със специалисти, за да вземе най-правилното решение за себе си.

Снимка: Теди Грозданов

Лятото за Дара Екимова е било наситено с професионални ангажименти: „Но в никакъв случай не се оплаквам, тъй като работата за мен е удоволствие и имах щастието цяло лято да работя. И се случиха страхотни неща“.

Своя рожден ден в края на юни месец е опразнувала в тесен кръг с най-любимите си хора на място с прекрасна гледка.