Рая Пеева от предаването "Преди обед" по bTV гостува в дома на артистичното семейство Иван и Жени Лечеви.

"Радвам се, че в тази пандемия все още има хора, които имат нужда от книги. Защото за мен книгите са надежда, вдъхновение, творчество, образование, поглед към нов свят. Неща, за които имам чувството, че не можем. Ще издържим известно време, но колко ще издържим?", пита Жени.

Наскоро излезе новата книжка на Жени Лечева - "Тайният ключ или приключенията на Тит и Ермина", като вече е по книжарниците.

"Той е приключенски роман за деца, има коледна история вътре - едно момченце, което се отправя на опасно и вълнуващо приключение в навечерието на Коледа", каза Жени. 

В другата книга на Жени Лечева - "Оцвети героите" - читателите ще могат да открият любимата й рецепта за коледни курабийки. От нея могат да се научат и как да изработват коледен венец.

"Всичко започна от него [Косьо], защото поиска едни кукли на елфи, но не ги намерих", разказа Жени как нейният син явдъхновява за книгата.

"Около него сме целодневно на онлайн обучение", каза Жени.

"Виждам каква огромна нужда имат децата да се виждат на живо, а не само онлайн. Общуването между тях е част от съзряването им като хора", допълни тя.

"Иван в момента прави аранжимети за един албум. Подготявят ново парче с Никеца. Той записа китарите, но те ще ви разкажат повече за този проект", каза Лечева.

"Пожелавам на всички просто да запазят някакво присъствие на духа, знам че е много трудно и са в паника. Нужно е да се опитаме да мисли и позитивно. Това е, което лично мен ме спасява. Това е, което може да ни държи", каза Жени Лечева.