Иван Христов, един от продуцентите на "Фермата", споделя пред главния сценарист на риалитито Мирон Крумов как протича един кастинг за любимото на цяла България шоу.

Първо, трябва да подадете заявление в интеренет на този адрес. Всяка година се записват около 8000 души.

Хубавото мотивационно писмо, а още по-добре и кратък клип, ще ви помогнат да се откроите.

Иван, Андрей, Ники Николов и още няколко души от екипа на шоуто преглеждат всички кандидатури. На всеки се падат по около 1000 кандидати.

На среща се канят около 1000 души, като някои се отказват в последния момент и на кастинга идват приблизително 800.

Кастингът не е състезание или изпит. Кандидатите трябва да са настроени като за хубава среща. Предпочитат се хора, които не са интровертни, а експресивни. Обичащи да разказват и споделят. Екипът търси хора с някаква история, кауза, възможност за промяна. Хора, които са готови за приключение, забава, за пътешествие вътре в себе си.

Ето защо е важно кандидатите да са честни при попълването на документите. Иначе срещата на живо, която трае 5-7 минути, ще бъде загуба на време.

За втория кръг на кастинга остават около 200 души, а накрая – само 40. От тях според темата на сезона се избират най-подходящите.

Кастингът за „Фермата“ не е кастинг за филм. Не се избират артисти, а истински хора. Различни типажи, за да бъде представителна извадката на обществото.

Илюзионистът Данчо например няколко пъти се е явявал на кастинг. Той е бил на косъм да влезе в предишни сезони, но просто темата не е била подходяща за него. Той се познава отдавна с продуцентите на предаването, но не е звънял по телефона, за да влезе с връзки, а се е явил на кастинги като всички други.

Актрисата Даяна Ханджиева също е била на кастинг.

Кандидатите за „Фермата“ могат да са спокойни, че ще бъдат посрещнати от позитивен екип, който в продължение на 3 месеца и половина ще подпомогне пътешествието им към самите тях.

Целия разговор между Мирон и Иван можете да проследите във видеото горе.