Големият финал на "Фермата" излъчи и своя голям победител - Деян Каменов - Дидо. След оспорвани битки с Роман и Ваня Стамболова на финала Дидо получи чек за 100 000 лв. и еуфорията от това да бъде наречен първи в четвъртия сезон на риалитито. 

Почти първи се срещаме и ние от bistro.bg с него, за да си поговорим за предизвикателството, храната и празниците. А всъщност научаваме много повече - за гювеча и любовта.

 

Пречеше ли ти фактът, че не ядеш месо във „Фермата“?

Не, но пречеше на всички останали. Аз бях най-големият агитатор да не се колят животни. Мисля, че храната този сезон беше най-изобилна. Явно бяхме много амбицирани, свършвахме си зверски добре задачите и си получавахме кошниците. В един момент дори се натрупваше излишък от храна и почнахме да качваме килограми.

Бабите, Бети и Ники ви научиха на много неща. Какво би ползвал в живота си навън?

Да правя бира! Всичките рецепти за баници ми бяха много интересни. Дори правих сладка баница с ориз, който е леко задушен, и отгоре се полива с мляко с разтворена захар.

Готвиш ли?

Напоследък по-скоро не. Жена ми иззе тази функция от мен. Обичам да правя салати. А когато я свалях, й направих гювеч.

Гювеч за свалка? Звучи странно.

Все пак съм израснал във Видин (смее се).

При вас бързо са се случили нещата. Много вкусен гювеч ще да е бил. Каква е рецептата?

Просто каза, че и се яде гювеч и аз започнах да мятам разни неща в дълбок глинен съд.

Наистина ли тя те целуна първа?

Да. Беше химия. Брутална! Гледахме се и стояхме с отворена уста и двамата.

Как усети, че е нещо различно, а не е пияна фенка?

Нямаше рационално обяснение. Просто усетих.

Обожаваш планината, защо тогава се оженихте на море?

Защото беше август и решихме да комбинираме с пътуването ни до Созопол. Всъщност много преди това, по някакви нейни женски изчисления беше решила, че това е годината,  в която по по руска традиция жената предлага брак. Беше намерила интересен пръстен с цифрите от о до 9. Попитах я дали това значи, че иска да подпишем 10-годишен договор; предложих й да започнем с нещо по-кратко, например 2-годишен. Но, не, каза, че 10 е идеално. След 10 години, ако сме доволни от условията, ще преподписваме (смее се). След няколко месеца аз поисках ръката от баща й и майка й.

Как се иска ръка?

Така, с просълзени очи и чаша. След това и с пръстен.

Дадоха ти ръката?

Да. И остатъка от жената към нея също, за моя радост. След подписването в Созопол имаше и софийска сватба, в тесен кръг, около 50 човека.

Как ще празнуваш на Коледа и Нова година?

На Бъдни вечер следваме традицията и се събираме с майка ми, баща ми и сестра ми. На Коледа ще се опитваме да дриблираме между бабите и дядовците. На Нова година ще свирим някъде, но аз съм много далеч от всякакви графици в момента. Обикновено комбинираме концерта с пътуване и оставаме някъде да си починем. Имаме намерение след 1,2 януари да идем на гости на Митко във Вършец. Ужасно красиво е там!