"Чувствам се пречистена, сякаш съм влязла в църква и съм изкупила грехове по някакъв начин" - сподели как се чувства след включването си в "Бригада Нов дом" певицата Мими Иванова. За "Тази сутрин" тя разказа, че винаги се е възхищавала на силата, която показват хората в неравностойно положение. 

Заедно с Развигор Попов двамата се включиха в каузата на "Бригада Нов дом", защото според тях хората на изкуството са чувствителни и трудно биха отказали да помогнат за нещо смислено.

Помощта на Мими Иванова за преобразяването на дома на незрящата Лилия донесе много усмивки и възгласи от щастие. 

Историята на младата майка е трогателна. Тя има двама братя и сестра, но родителите им се разделят, когато тя е едва на 9 месеца. Отглежда ги баща ѝ, който след раздялата отключва агресия и започва да бие децата. Лилия губи зрението си на 5 години заради побоите. Девет години тя не вижда абсолютно нищо. На 14 г., след направени операции, тя вижда света отново, но след раждането зрението ѝ постепенно намалява.

Мими Иванова била искрено впечатлена от сина на незрящата майка, когото тя отглежда сама. 

"Този малък голям мъж Влади, който вероятно ще стане архитект. Дано с майка си са много щастливи и да живеят живота си в този дом, за който помогнах да стане прекрасен", разказва тя. 

След участието си в "Бригада Нов дом" приятелки на певицата на шега й се обаждали с покана да свърши някои ремонтни работи в дома им.

"Тя вече знае какво е дюбел. Може хем да пробива с винтоверт, хем да пее" - с усмивка допълва Развигор Попов.

Въпреки пандемията, двамата продължават да създават музика.

Имат ученици по музика, на които преподават онлайн, а са направили и нова песен. Парчето е с латино звучене и много лятно настроение. Направено със съдействието на композитора Иван Беловски и Кирил Иванов. 

Цялото предаване "Тази сутрин" гледайте на btvplus.bg