Какви са новите предизвикателства пред Яна Маринова – една актриса, която не само бяга от тях, но и ги търси? Ето какво самата тя по време на гостуването си в предаването „Тази неделя“.

"Всичко започна преди доста години в НБУ. Тогава Кристияна Бояджиева правеше пърформанс с хора, които са в неравностойно положение -  и по-специално Анжела Пенчева, която може да движи само единия си пръст", каза Яна.

"Тя е написала книга, буквално посочвайки на една табличка като Стивън Хокинг. Това се е случило буквичка по буквичка, с помощта на майка й и приятели", допълни Маринова.

"Тогава за мен беше интересно колко необикновена е човешката сила, воля и мозък", споделя актрисата.

"Ние постоянно се страхуваме, оплакваме, създаваме си какви ли не проблеми - и не осъзнаваме, че всичко е в нас; в главите ни и в ръцете ни", категорична е тя.

"НБУ съдейства за този софтуер, който разчита зеницата на Анжела Пенчева и вече не е нужно с пръст, а да си помага с компютър", каза Яна.

Актрисата сподели, че се включва в спортуване с хора в неравностойно положение.

"Това ми дава ми същото усещане", каза Маринова.

"Каква е целта? Много хора, които са изпаднали в това състояние - да са в неравностойно положение - могат да се запишат в "София Балкан", допълни тя.

"Спортът е нещо, което ти носи мускулна радост, дава ти воля за живот - особено в ерата на технологиите", категорична е актрисата.

Актрисата сподели защо толкова активно подкрепя подобни каузи.

"Може би защото някаква част от мен е "счупена" - аз съм "счупена" във вярата си в приятелството, в мускетарството", призна тя.

Вижте какво още сподели Яна Маринова във видеото най-горе!