Той е артист, който не може да изтърпи и секунда в зоната си на комфорт и затова непрестанно предизвиква себе си, както и публиката. Нито гласът, нито стилът му могат да бъдат сбъркани, а изкуството му привлича погледите на зрителите и слушателите - независимо дали ще ги изненада с "Баница" или с "Водка". 

В предаването "Преди обед" гостува Иво Димчев, който преди броени часове се завърна от турне в Америка, където направи над 30 домашни концерти и десетки интервюта с всевъзможни хора. Певецът сподели в студиото, че след завръщането си у нас е претърпял инцидент с автомобила си.

"Осъзнавам, че съм навлязъл по диагонал в насрещното платно и съм се блъснал във високия тротоар. На 10 метра от мен изплашена от шума жена тича назад към спирка на рейс, защото се уплаши от удара", каза Димчев.

"Много съм доволен, не бях ходил в Щатите от две години", каза Димчев за aмериканското си турне.

"Направих 12 домашни концерта в Ню Йорк, около 15 в Лос Анджелис, направих един нормален концерт The Hotel Cafe - легендарното място в Холивуд", допълни той.

"Най-много ме канят артисти. Надявам се някои български емигранти да ме поканят някой ден - да им изпея "Баница", "Шкембе чорба" - новите ми хубави български песни от албума "Тракия". Принуден съм някои от тях да ги преведа на английски език", каза Димчев за домашните си концерти.

"Такива долни и мръсни песни никой в Холивуд не си позволя да пее" - казват на изпълнителя в САЩ.

"В Лос Анджелис пях в имението на един от основателите на "Фюджийс". Като изпях "Водка", всички се качиха на масата. Започнах да правя ново парче със сина му, който е продуцент - казва се "Клитор в небето", каза Димчев.

"С Парис Джексън - дъщерята на Майкъл Джексън, се чухме, но тя не беше в Ел Ей, иначе щях да направя концерт у тях или нейна позната", допълни той.

"След две седмици се връщам в Лос Анджелис, защото там имам участия в едни клуб, къде искат да пея на всеки две седмици", каза Димчев.

"Ще заснема видеоклип на английския вариант на "Дебела" в Холивуд, а може и на "Шкембе чорба", допълни той.

"За домашните концерти ще направим документален филм за HBO в пет серии - София, Турция, Ню Йорк, Лос Анджелис и Москва", каза Димчев.

"Аз не излизам от зоната си на комфорт - просто непрекъснато я разширявам", обобщи в каря на разговора той.