Димитър е най-младият участник в MasterChef, който успя да се пребори с конкуренцията и да стигне до финала. Шеф Токев казва, че за него ще се пишат книги."Книгата за мен най-вероятно ще започне с баба ми. Ще напиша, че готвя добре, защото съм прекарвал много време с нея като дете. Тя готви прости неща, но ги прави идеално вкусни. С нея постоянно решавахме задачи, след това готвехме заедно. Тя дори една обикновена мусака да направи, я овкусява перфектно и използва идеална техника." 

Когато е на 9 г., заедно с баба си приготвя и първите си кексове: "Даваше ми да бъркам, а след това облизвах тестото от бъркалките."

Първите му самостоятелни опити в готвенето са по ретро кулинарна книга. Опитвал се да приготви целувки, но за разбиването използвал вилица и нищо не се получило. 

"Кексчета в микровълнова също бяха покъртителен опит! След много тренировки обаче вече ми се получават." 

Димитър споделя, че е усетил, че става добър в кухнята в последните 3-4 години. Редовно приготвя вечери за приятелите си и се събират от 10 до 20 човека. Готвенето за такива сбирки му отнема от 1 до 3 дни.

"През това време тази храна ми писва и накрая не ям с нея, защото вече съм опитал всичко."

В студиото на "Преди обед" Димитър приготви десерта - баничка с боза и тахан халва, който не успя да представи на финала на MasterChef, защото отпадна след презентацията на основното ястие. Рецептата е лично негова. 

Основният компонент в десерта е сладолед, направен с домашна боза от ръж. 

  • Към десерта добавя карамелен крънч - захар със сода бикарбонат. 
  • Накъсва тахан халва на парчета. 
  • Използва и кора от баница, намазена с мед и масло
  • Полива с жива ферментирала боза от ръж се в центъра.  

На финала на MasterChef го подкрепят майка му, баща му и баба му."Благодаря ти, че ни направи част от това - ми каза баща ми на финала, което наистина ме трогна."

За него до представянето на Митко в ефир по-важно било образованието му. "Но готвенето наистина е моя страст и се радвам, че той ме оцени!", допълва той.