Биляна Савова и дъщеря й Белослава - една от най-известните български манекенки на Запад в момента, се справят с COVID-19 с гладолечение. Белослава се заразява с коронавирус, но майка й, въпреки че постоянно е около нея, успява да остане здрава. Как минават през тази трудност двете споделят в "Преди обед". 

"Веднага и двете минахме за 3 дена на гладолечение. Спряхме всякаква друга храна освен сокове, чай и мед. Аз го направих, за да подсиля имунитета си, тя за да пребори по-бързо вируса", споделя Биляна Савова. 

Самата тя гладува периодично. Казва, че е хубаво това да се прави 1 път в седмицата, 2-5 дни в месеца или 1 път дълго гладуване в годината. Препоръчва да се случва на пълнолуние или новолуние.

"Така минахме през това предизвикателство. На фона на нещата, които сме преживели, това не беше нещо особено."

Припомняме, че преди години Биляна Савова е диагностицира с множествена склероза, която контролира по алтернативни начини - има дълги престои в Индия, медитара, занимава се с йога; претърпява и сърдечна операция и др. По принцип болестта се разпространява скорострелно и сигурно медицинско лечение не е открито. 


"Не са проблем вирусите, а средата, в която попадат - ние хората сме средата. Ако средата е благоприятна - вирусът е ок и си живее.", допълва тя.

COVID-19 и усложнената обстановка в световен план, свързани с вируса, променят плановете и ангажиментите на Белослава. На 16 години тя заминава във Франция, откъдето агенцията й Women Management - една от най-големите модни агенции в света, я праща на кастинг за "Шанел". 

Модната къща представи колекцията си пролет-лято 2019, а Белослава бе една от манекенките, които дефилираха за известната марка в рамките на Парижката седмица на модата. 

Белослава е втората българка за последните 10 години след Кремена Оташлийска, която участва в ревю на емблематичния френски бранд.

Заради коронавируса обаче се оказва твърде трудно да пътува и да се включва в модни сбития. Ако ваксината би й дала повече свобода в това отношение, тя е готова да си я постави. Майка й обаче има по-различно мнение.  

"Смятам, че в момента ваксината има ефект върху страха. В момента хората се ваксинира срещу страха, не срещу вируса. Страхът придоби грандизони размери. Той предизвиква такива биохимични реакции в тялото, че  имунитетът пада и ти си готов за вируса. Ваксината действа успокояващо, което ще бъде най-големият й ефект. Не съм убедена, че толкова бързо такова нещо може да се раздава на хората. Дано няма много странични ефекти! Аз имам много автоимунни заболявания, но дори и да можех, нямаше да се ваксинирам, поне не в този срок." 

Цялото предаване "Преди обед"гледайте на btvplus.bg.