Имаме перфектната рецепта за горещ шоколад, който ще ви затопли колкото и снегове и ветрове да има навън. Вече няма да се страхувате от студеното време и снежни бури! Дори ще се надявате да застуди, за да си направите този вкусен горещ шоколад с печени бонбони.
Вижте как от шоколад направиха дори и рокли:
Съставки
- 3 ч.ч. прясно мляко
- 3 с.л. неподсладено какао на прах
- 3 с.л. кристална захар
- 2 ч.ч. маршмелоу
- 1,5 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне
- 1. Покрийте тава с алуминиево фолио. Намажете тънко със зехтин или напръскайте с готварски спрей срещу залепване. Изсипете бонбоните в тавата. Запазете 9 от тях за декорация.
- 2. Ако имате горелка за крем брюле, може да я използвате, за да запечете бонбоните. Те трябва да станат кафяви, но в никакъв случай не бива да прегарят. Ако не разполагате с горелка, сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 минути. Изпечените бонбони маршмелоу стават много по-ароматни и вкусни.
- 3. Смесете млякото, какаото, захарта, ваниловия екстракт и изпечените бонбони в дълбока тенджера. Използвайте неподсладено, качествено какао, защото вкусът на горещия шоколад идва именно от него. Сложете на котлона на средна температура и разбъркайте с тел, докато всички съставки (най-вече захарта и бонбоните) се стопят и се смесят.
- 4. Сипете горещия шоколад в чаши.
- 5. Направете снежния човек, като забучите 3 бонбона на мини шишче за хапки или клечка за зъби. Счупете солетите на две равни части, а всяка от тях на още две. Така ще получите 4 еднакви парчета за ръце и крака на снежния човек. Забучете ги в отдолу на последния бонбон и встрани на средния.
- 6. С капчици от горещия шоколад нарисувайте копчета, очи и усмивка. За нос използвайте "Лимонови резанки" или твърди захарни бонбони с триъгълна форма.