Цветен сладкиш, който може да се приготви както с пресни, така и с консервирани череши.

Съставки

  • 5 г Канела
  • 1 бр. Сухар
  • 170 мл Прясно мляко
  • 3 бр. Яйца
  • 60 г Пудра захар
  • 1/2 пакетче Краве масло
  • 500 г Череши
  • 250 г Брашно
  • 10 г Козуначена мая
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. От пресятото брашно и маслото се правят трохи и към тях се добавят захарта и солта.
  • 2. Маята се натрошава и се замесва със 70 мл мляко и брашно.
  • 3. След като шупне, с нея и едно яйце се замесва и брашното.
  • 4. Тестото се разстила върху тавичка и се оставя да втаса. Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши и се поръсва с канела, захар и сухар.
  • 5. Между тях тук-там се слага бучки масло, което е останало от пакетчето.
  • 6. Сладкишът се пече в умерена фурна. Залива се с мляко и 2 яйца и отново се пече, докато придобие златист загар.