Цветен сладкиш, който може да се приготви както с пресни, така и с консервирани череши.
Съставки
- 5 г Канела
- 1 бр. Сухар
- 170 мл Прясно мляко
- 3 бр. Яйца
- 60 г Пудра захар
- 1/2 пакетче Краве масло
- 500 г Череши
- 250 г Брашно
- 10 г Козуначена мая
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. От пресятото брашно и маслото се правят трохи и към тях се добавят захарта и солта.
- 2. Маята се натрошава и се замесва със 70 мл мляко и брашно.
- 3. След като шупне, с нея и едно яйце се замесва и брашното.
- 4. Тестото се разстила върху тавичка и се оставя да втаса. Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши и се поръсва с канела, захар и сухар.
- 5. Между тях тук-там се слага бучки масло, което е останало от пакетчето.
- 6. Сладкишът се пече в умерена фурна. Залива се с мляко и 2 яйца и отново се пече, докато придобие златист загар.