Превъзходен и лек десерт, подходящ за всеки сезон, поднесен с череши и бишкоти.
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 1/2 л Черешов сок
- 70 г Брашно
- 150 г Захар
- 1 бр. Ванилия
Начин на приготвяне
- 1. Жълтъците се разбъркват и към тях се прибавя захарта и брашното.
- 2. Добававят се няколко лъжички от черешовия сок и отново се разбърква.
- 3. След като се получи рядка кашица, се долива и останалият сок.
- 4. Слага се на котлона на умерен огън и се бърка, докато кипне. Сваля се от огъня.
- 5. След като поизстине се добавят разбитите на сняг белтъци, се бърка внимателно.
- 6. Кремът се разпределя на порции и се сервира.