Превъзходен и лек десерт, подходящ за всеки сезон, поднесен с череши и бишкоти.

Съставки

  • 2 бр. Яйца
  • 1/2 л Черешов сок
  • 70 г Брашно
  • 150 г Захар
  • 1 бр. Ванилия

Начин на приготвяне

  • 1. Жълтъците се разбъркват и към тях се прибавя захарта и брашното.
  • 2. Добававят се няколко лъжички от черешовия сок и отново се разбърква.
  • 3. След като се получи рядка кашица, се долива и останалият сок.
  • 4. Слага се на котлона на умерен огън и се бърка, докато кипне. Сваля се от огъня.
  • 5. След като поизстине се добавят разбитите на сняг белтъци, се бърка внимателно.
  • 6. Кремът се разпределя на порции и се сервира.