Пилето с ориз е ястие, което често присъства на масата ни. Идеално се допълва с таратор или със слата от пресни краставици и домати. Оризът осигурява бърза енегрия на тялото и е съществен източник на витамини, D и В1. В тази рецепта към ориза се добавят грах и царевица от концерва. Така се обаготява вкуса на ястието, но и става още по-пъстро и красиво, за да засити не само стомаха, но и очите. 

Съставки

  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 с.л. Сол
  • 2 ч.ч. Вода
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 ч.ч. Царевица
  • 1 ч.ч. Зелен грах
  • 1 бр. Домат
  • 1 бр. Морков
  • 1 бр. Зелена чушка
  • 1 глава Лук
  • 1 ч.ч. Ориз
  • 4 бр. Пилешки бутчета

Начин на приготвяне

  • 1. Поръсете пилешките бутчета с половината количество сол и черен пипер и ги обтрийте добре от всички страни. Запържете ги в тиган, докато станат златисти. Извадете и поставете в чиния. 
  • 2. Нарежете лука на ситно и настържете морковите. В тиган, където сте пържили пилето, сипете зеленчуците. След това добавете нарязана на кубчета чушка и домат. Продължете готвенето още 5-10 минути.
  • 3. Почистете и измийте ориза под течаща вода. Добавете го към зеленчуците. Сложете чесъна, водата и сол на вкус. Гответе на слаб огън за 30 минути. 10 минути преди края на готвенето добавете царевица и граха.
  • 4. Ако е необходимо, добавете още вода, докато се готви ориза, за да сте сигурни че няма да загори. В края на готвенето добавете пилето към ориза със зеленчуци. Покрийте с капак и го затоплете заедно за още 7 минути.