Постната трапеза не може да мине и без чушките с ориз.
Съставки
- 1 бр. Домат
- 1 щипка Сол
- 1/2 връзка Магданоз
- 1 ч.л. Червен пипер
- 4 с.л. Олио
- 2 бр. Моркови
- 1 глава Лук
- 1 ч.ч. Ориз
- 12 бр. Червени чушки
Начин на приготвяне
- 1. Лукът се нарязва на ситно и се слага в тенджера да се задуши с олиото.
- 2. Прибавят се морковите, нарязани на малки кубчета.
- 3. Добавя се и измитият ориз и сместа се разбърква добре.
- 4. Плънката се подправя със сол, чубрица, червен пипер, магданоз и се залива с 1 чаша топла вода.
- 5. Оставя се на огъня, докато се поеме течността. Накрая се добавя и доматът, нарязан на ситно.
- 6. Чушките (пресни, сушени или замразени) се посоляват от вътре и се пълнят с готова плънка.
- 7. Нареждат се в глинен съд или в тавичка. Заливат се с 2 чаши топла вода.
- 8. Пекат се на 200 градуса, докато оризът се свари.