Постната трапеза не може да мине и без чушките с ориз.

Съставки

  • 1 бр. Домат
  • 1 щипка Сол
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 4 с.л. Олио
  • 2 бр. Моркови
  • 1 глава Лук
  • 1 ч.ч. Ориз
  • 12 бр. Червени чушки

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът се нарязва на ситно и се слага в тенджера да се задуши с олиото.
  • 2. Прибавят се морковите, нарязани на малки кубчета.
  • 3. Добавя се и измитият ориз и сместа се разбърква добре.
  • 4. Плънката се подправя със сол, чубрица, червен пипер, магданоз и се залива с 1 чаша топла вода.
  • 5. Оставя се на огъня, докато се поеме течността. Накрая се добавя и доматът, нарязан на ситно.
  • 6. Чушките (пресни, сушени или замразени) се посоляват от вътре и се пълнят с готова плънка.
  • 7. Нареждат се в глинен съд или в тавичка. Заливат се с 2 чаши топла вода.
  • 8. Пекат се на 200 градуса, докато оризът се свари.