Какво си представяте, когато ви кажат шоколадова торта? Нещо сложно, отнемащо време да се приготви, без гаранция дали ще се получи. Това може би е най-бързата шоколадова торта, която сте правили. 

Формата за торта, в която се пече, е с диаметър 20 см. 

Необходими продукти за глазурата:

тъмен шоколад - 150 г
масло - 50 г
пудра захар - 150 г

Съставки

  • 40 г Какао
  • 1 пакетче Ванилия
  • 125 г Краве масло
  • 150 г Брашно
  • 125 мл Сладкарска сметана
  • 3 бр. Яйца
  • 150 г Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете брашното, яйцата, какаото и ванилията в пасатора и смесете, докато стане хомогенно. 
  • 2. Изсипете във формата, която предварително сте набрашнили. 
  • 3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Проверете дали е готова, като забиете клечка за зъби в средата. Ако по нея няма залепнали трошици и клечката е суха, значи е готова. 
  • 4. За шоколадовата глазура - разтопете тъмния шоколад на водна баня. Добавете маслото на стайна температура и пудрата захар и разбъркайте. Намажете тортата с глазурата отгоре и отстрани.