Какво си представяте, когато ви кажат шоколадова торта? Нещо сложно, отнемащо време да се приготви, без гаранция дали ще се получи. Това може би е най-бързата шоколадова торта, която сте правили.
Формата за торта, в която се пече, е с диаметър 20 см.
Необходими продукти за глазурата:
тъмен шоколад - 150 г
масло - 50 г
пудра захар - 150 г
Съставки
- 40 г Какао
- 1 пакетче Ванилия
- 125 г Краве масло
- 150 г Брашно
- 125 мл Сладкарска сметана
- 3 бр. Яйца
- 150 г Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Сложете брашното, яйцата, какаото и ванилията в пасатора и смесете, докато стане хомогенно.
- 2. Изсипете във формата, която предварително сте набрашнили.
- 3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Проверете дали е готова, като забиете клечка за зъби в средата. Ако по нея няма залепнали трошици и клечката е суха, значи е готова.
- 4. За шоколадовата глазура - разтопете тъмния шоколад на водна баня. Добавете маслото на стайна температура и пудрата захар и разбъркайте. Намажете тортата с глазурата отгоре и отстрани.