Здравословни домашни бонбони може лесно да приготвите като смесите само 3 продукта - ядки, масло и сушени плодове. Ядките са основният продукт. Маслото се използва за слепване, а сушените плодове дават сладост. Допълнителните добавки са за цвят и вкус - всякави подходящи подправки (канела, карамфил, пипер) или елементи за украса (кокосови стърготини, цветна кокосова захар).
Тези бонбони са чудесна подкрепителна закуска между основни хранения.
Съставки
- 50 г Бадеми
- 50 г Лешници
- 50 г Орехи
- 30 г Стафиди
- 40 г Сушени кайсии
- 80 г Кокосово масло
- 3 с.л. Какао
- 1 щипка Хималайска сол
- 1 щипка Канела
Начин на приготвяне
- 1. Смесват се равни части сушени плодове и смлени сурови ядки. Добавям малко разтопено кокосово масло, щипка хималайска сол и подправки на вкус – канела, ванилия, карамфил.
- 2. Омесва се тестото. По малко от него се слага в силиконови формички за лед. Може и да ги оформите на топчета между дланите си. Оставят се да престоят в хладилника един час.
- 3. След това бонбоните се вадят внимателно и се поръсват със сурово какао на прах.