Една бърза, лесна и изключително вкусна рецепта, в която ще се влюбите с първата хапка!

Съставки

  • 4 ч.ч. Вода
  • 1 глава Лук
  • 1 с.л. Риган
  • 1 глава Чесън
  • 5 бр. Домати

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейтефурната на 200°C. В тава наредете разрязаните на половинки домати. Поръсете смалко зехтин, сол и риган. 
  • 2. Чесънътизчистете и увийте във фолио. 
  • 3. Печете заедно за около 35-40 минути.
  • 4. Когато всичко е запечено, махнете люспите на доматите иразвийте чесъна. 
  • 5. Всредно голяма тенджера изсипете малко зехтин и запържете лука до златисто. 
  • 6. Добавете доматите, чесъна и бульона и залейте с вода. 
  • 7. Когатовсичко заври, свалете от котлона и пасирайте до хомогенна смес. 
  • 8. При нужда добавете 1 с.л мед или захар, за да убиетекиселинността на доматите. Посолете и украсете с пресен босилек.