Една бърза, лесна и изключително вкусна рецепта, в която ще се влюбите с първата хапка!
Съставки
- 4 ч.ч. Вода
- 1 глава Лук
- 1 с.л. Риган
- 1 глава Чесън
- 5 бр. Домати
Начин на приготвяне
- 1. Загрейтефурната на 200°C. В тава наредете разрязаните на половинки домати. Поръсете смалко зехтин, сол и риган.
- 2. Чесънътизчистете и увийте във фолио.
- 3. Печете заедно за около 35-40 минути.
- 4. Когато всичко е запечено, махнете люспите на доматите иразвийте чесъна.
- 5. Всредно голяма тенджера изсипете малко зехтин и запържете лука до златисто.
- 6. Добавете доматите, чесъна и бульона и залейте с вода.
- 7. Когатовсичко заври, свалете от котлона и пасирайте до хомогенна смес.
- 8. При нужда добавете 1 с.л мед или захар, за да убиетекиселинността на доматите. Посолете и украсете с пресен босилек.