Вкусна рецепта, предоставена от мама Христина Карнъкова и Теодора Мустанова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 100 г Топено сирене
  • 1-2 бр. Яйце
  • 500 г Кайма
  • 4 бр. Домати

Начин на приготвяне

  • 1. В купа смесете каймата, намачкан чесън, галета, олио, риган, черен пипер, сол и яйце.
  • 2. Омесете каймата и оформете кюфтенца. В тях сложете кубче топено сирене.
  • 3. Оваляйте ги в галетата и ги изпържете на умерен огън на котлона.
  • 4. Цепнете доматите и ги залейте в купа с топла вода за по-лесно сваляне на люспите.
  • 5. След това ги потопете в студена вода и ги обелете.
  • 6. Махнете им семето и ги нарежете на ситно.
  • 7. Запържете ги в загрят тиган със зехтин заедно с чесън, босилек, захар и сол.
  • 8. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. 
  • 9. Накрая го овкусете с балсамико. 
  • 10. Поднесете кюфтенцата, заляти с доматен сос.