Вкусна рецепта, предоставена от мама Христина Карнъкова и Теодора Мустанова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 100 г Топено сирене
- 1-2 бр. Яйце
- 500 г Кайма
- 4 бр. Домати
Начин на приготвяне
- 1. В купа смесете каймата, намачкан чесън, галета, олио, риган, черен пипер, сол и яйце.
- 2. Омесете каймата и оформете кюфтенца. В тях сложете кубче топено сирене.
- 3. Оваляйте ги в галетата и ги изпържете на умерен огън на котлона.
- 4. Цепнете доматите и ги залейте в купа с топла вода за по-лесно сваляне на люспите.
- 5. След това ги потопете в студена вода и ги обелете.
- 6. Махнете им семето и ги нарежете на ситно.
- 7. Запържете ги в загрят тиган със зехтин заедно с чесън, босилек, захар и сол.
- 8. Оставете да къкри до сгъстяване на соса.
- 9. Накрая го овкусете с балсамико.
- 10. Поднесете кюфтенцата, заляти с доматен сос.