Наричат тази торта "Плачеща", защото е толкова вкусна, че човек би се разплакал от щастие.

Ако сте любители на плътния шоколадов вкус, със сигурност трябва да си я приготвите. 

Необходими продукти:


4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
250 мл сладкарска сметана

5 с.л. какао
2 ч.ч. брашно

ванилия
бакпулвер


За шоколадова глазура:

3 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. царевично нишесте
5 с.л. какао
6 с.л. захар
1 с.л. краве масло
50 г шоколад

Вижте предложение без глутен във видеото

Как се приготвя?

Разбийте яйцата със захарта за 5 минути с миксер на висока скорост.

Добавете олиото и прясното мляко.

Отделно се смесват смесват сухите съставки. Разбърква се с дървена лъжица. Добавят се към яйчената смес. 

Всичко това се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Охладеният блат леко се дупчи с вилица и се напоява с прясното мляко.

В купа се разбива сметаната, докато стане гъста смес и се образуват остри връхчета. По-смелите могат да проверят дали е готова, като обърнат купата наобратно. Ако не пада, означава, че е достатъчно твърда и добре разбита. 

Разпределете сметаната върху блата.

В друг съд смесете мляко, захар, какао и царевично нишесте. Сложете на котлона, на ниска температура и бъркайте, докато се сгъсти.

 

Отстранете от котлона и добавете маслото. За да сте сигурни, че няма да останат бучки, сложете в блендера до получаването на хомогенен сос. Изсипете върху сметаната.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement