Наричат тази торта "Плачеща", защото е толкова вкусна, че човек би се разплакал от щастие.
Ако сте любители на плътния шоколадов вкус, със сигурност трябва да си я приготвите.
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
250 мл сладкарска сметана
5 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
ванилия
бакпулвер
За шоколадова глазура:
3 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. царевично нишесте
5 с.л. какао
6 с.л. захар
1 с.л. краве масло
50 г шоколад
Вижте предложение без глутен във видеото
Как се приготвя?
Разбийте яйцата със захарта за 5 минути с миксер на висока скорост.
Добавете олиото и прясното мляко.
Отделно се смесват смесват сухите съставки. Разбърква се с дървена лъжица. Добавят се към яйчената смес.
Всичко това се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Охладеният блат леко се дупчи с вилица и се напоява с прясното мляко.
В купа се разбива сметаната, докато стане гъста смес и се образуват остри връхчета. По-смелите могат да проверят дали е готова, като обърнат купата наобратно. Ако не пада, означава, че е достатъчно твърда и добре разбита.
Разпределете сметаната върху блата.
В друг съд смесете мляко, захар, какао и царевично нишесте. Сложете на котлона, на ниска температура и бъркайте, докато се сгъсти.
Отстранете от котлона и добавете маслото. За да сте сигурни, че няма да останат бучки, сложете в блендера до получаването на хомогенен сос. Изсипете върху сметаната.