Вкусни, сладки, с копринена текстура и невероятно красиви - такива са 7-те десерта от MasterChef, които подбрахме специално. Те са най-доброто от това, което може да се получи, когато участниците използват миксер и захар. И може би ще накарат и вас да ги извадите от кухненските шкафове.
1. Шоколад, сладолед, фюлентин
В мастърклас Мартин и Мария трябвшеа да следват точните стъпки и да приготвят десерта, показан от chef Виктория Балтутите. Шоколадът се темперира до 32 градуса - изкусна прецизност, която не се удава на всеки! В сложния десерт има още сладолед с маково семе, фюлентин за хрупкавост и свеж лимонов босилек. Звучи повече от апеттно! Изгледайте видеото и може би това ще е следващата кулинарна магия, с която ще блеснете в кухнята.
2. Бисквита с лешници, бадеми, яйчен крем и ананас
Стилиян представи своя десерт, който беше вдъхновен от коктейла "Пина колада". Той очарова журито със страхотния си крем. "Кремчето ти е разкошно!" - възкликна Силвена Роу. "Страхотен крем!" - потвърди и шеф Михалчев. Какъв пък толкова е този крем - вижте във видеото.
3. Щройзел със сметанов крем и бадемова бисквита
Името на десерта е странно и звучи екзотично. Всъщност той е вдъхновен от коктейла "Сауър", който съдържа бадемов ликьор, белтък, портокал и кленов сироп. Направи го Алекс. И ако описанието ви е вдъхновило, вижте как го направи във видеото.
4. Бисквита сабле бретон с бял шоколад
За този десерт Силвена Роу ще си спомня дълго време. Тя нарече приготвеното от Мария сладко изкушение летежът, който отличава готвачите. Десертът влезе в топ 3 на "Кутията на MasterChef". Особеното при него е, че съдържа хмел. Това е нетрадиционна за кулинарията съставка, но Мария успя да я вложи по креативен начин. В десерта има още бял шоколад, ароматизиран с хмел, бирен карамел и декорация от хмелени бисквити.
5. Спондж кейк
Мая приготви вкусен кейк от вида спондж. Наречен е така, защото наистина е с консистенция на гъба - мек и въздушен.
5. Чийзкейк тарт със сладко от смокини
Такова пиршество за сетивата може да сътвори някой, които наистина има слабост към десертите. Такъв е Тео. Той приготвя ястието като част от стрес теста. Кейкът е с мус от смокини и ядки. Силният му десерт го изпрати на балкона.
6. Сладка чиния с мандарина
Мария представя още една своя сладка чиния, този път използвайки свежестта на мандарината. Десертът е мандаринов кейк със сладко от мандарини и сметана.
7. Плаващ остров
"Плаващ остров" е френски десерт. Той се отличава с фина текстура и красив външен вид. Особено важно е въздушните бели "островчета" в десерта да са толкова леки, че наистина да плават, а не да потъват в десерта.
Е, вдъхновихте ли се да сготвите нещо сладко?