Шеф Силвена Роу е колоритна не само в кулинарното майсторство и стайлинга си, но и с изразните си средства. Шармантната кулинарка впечатлява участници и зрители с пиперливия си език, като винаги успява да намери точни и сочни думи, когато тества ястия или коментира готвенето. 

1. "Да сложиш толкова много секс в едни сарми, е невероятно!" - се обърна тя към Стилиян, след като опита неговите зелеви сарми с телешко, манатарки, бамя и сос Бешамел. Според нея той е един от кандидатите за Топ 3 на хоби готвачите. 

2. "Уау, какъв катър си!" - възкликна тя, когато Александър Петров й сподели, че няма да поиска орехи от опонента си Стилиян. Двамата трябваше да приготвят легендарното ястие агнешки дроб по шуменски,а в  последвалия сблъсък си размениха и остри реплики.

3. "Това си го знаех аз – аз съм някава вещица явно!" – каза Силвена Роу след бурен смях, когато Нела избра за свой опонент Виктория. 

4.Сега ни наричат шефове, но аз съм готвачка, на високо ниво, но готвачка. Разликата е в интелекта. Светът е пълен с готвачи, но ако имаш интелект, създаваш летеж и чувство за удовлетвотрение.”

С тези думи Силвена Роу отличи десерта с хмел на Мария. Тя беше приготвила бисквита сабле бретон с бял шоколад, ароматизиран с хмел, бирен карамел и декорация от хмелени бисквити.

5.Сега ще ги набий!” – през смят коментира chef Роу, когато Мартин се изправи на стрес тест и трябваше да разпознава различни подправки. Той се затрудни най-много с откриването на кардамона.

6. "Остават ви само 5 минути! Помислете и за презентацията. Щото ако го начупите и ми дадете някакви грозни парчоци, срам и резил"! – подсети тя участниците, когато приготвящи Кайзершмарн.

7. "Магията на свинските коремчета – не звучи много секси, обаче наистина много вкусно мирише!”

Така chef Роу коментира това, което Мартин избира да готви.