Относително бързо ястие, с което можете да задоволите вълчия апетит на приятелите си!

Съставки

  • 3 бр. Картофи
  • 2 скилидки Чесън
  • 4 глави Лук
  • 75 мл Течна готварска сметана
  • 150 г Кашкавал
  • 7 бр. Яйца
  • 1 бр. Зелена чушка
  • 1 бр. Червена чушка
  • 3 с.л. Зехтин
  • 30 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете сварените и охладени картофи. Обелете лука и гo нарежете на дребно. Измийте чушките, почистете от семената и нарежетe на кубчета. Обелете чесъна и нарежете на ситно.
  • 2. В съд с диаметър 24 -26 сантиметра налейте зехтина и разтопете маслото.Сложете лука, разбъркайте и след около минута добавете чесъна и посолете. Прибавете чушките. Гответе около 3-4 минути.
  • 3. Свалете съда от котлона, за да сe охладят леко продуктите и през това време пригответе яйчената смес. Настържете кашкавала на дребно ренде.В голяма купа разбийте яйцата.
  • 4. Налейте сметаната, овкусете със сол и черен пипер и добавете кашкавала. Загрейте фурната до 180 градуса.
  • 5. Излейте яйчената сме свърху зеленчуците и печете тортията 30-35 минути, докато стане златиста отгоре, а острани започне да се отлепя от стените на съда.
  • 6. Готовата тортия охладете за поне 15-20 минути, обърнете в голяма чиния за сервиране и поднесете.