Относително бързо ястие, с което можете да задоволите вълчия апетит на приятелите си!
Съставки
- 3 бр. Картофи
- 2 скилидки Чесън
- 4 глави Лук
- 75 мл Течна готварска сметана
- 150 г Кашкавал
- 7 бр. Яйца
- 1 бр. Зелена чушка
- 1 бр. Червена чушка
- 3 с.л. Зехтин
- 30 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Обелете сварените и охладени картофи. Обелете лука и гo нарежете на дребно. Измийте чушките, почистете от семената и нарежетe на кубчета. Обелете чесъна и нарежете на ситно.
- 2. В съд с диаметър 24 -26 сантиметра налейте зехтина и разтопете маслото.Сложете лука, разбъркайте и след около минута добавете чесъна и посолете. Прибавете чушките. Гответе около 3-4 минути.
- 3. Свалете съда от котлона, за да сe охладят леко продуктите и през това време пригответе яйчената смес. Настържете кашкавала на дребно ренде.В голяма купа разбийте яйцата.
- 4. Налейте сметаната, овкусете със сол и черен пипер и добавете кашкавала. Загрейте фурната до 180 градуса.
- 5. Излейте яйчената сме свърху зеленчуците и печете тортията 30-35 минути, докато стане златиста отгоре, а острани започне да се отлепя от стените на съда.
- 6. Готовата тортия охладете за поне 15-20 минути, обърнете в голяма чиния за сервиране и поднесете.