Пожарите в Австралия бяха една от причините на церемонията за връчване на наградите „Златен глобус“ да се говори по-усилено за климатичните промени и опазването на планетата. Два дни по-късно темата за намаляване на отпадъците продължава да вълнува Холивуд, защото се разбра, че Хоакин Финикс ще бъде на всички церемонии до края на годината с един и същ смокинг.

Новината обяви британската дизайнерка Стела Маккартни, която написа, че се гордее с решението на звездата от „Жокера“.

„Този мъж е победител! Носи наш смокинг, ушит по поръчка, защото мисли за бъдещето на планетата. Ще го облича на всички церемонии, за да не прахосваме излишно материали и енергия“ – написа Стела Маккартни едновременно в Instagram и Twitter.

Stella McCartney определя себе си като „устойчив луксозен моден бранд“, а самата Маккартни е веган. Компанията не използва кожа, пера или други животински продукти в изделията си.

Хоакин Финикс получи в неделя „Златен глобус“ за главната роля в „Жокера“. В речта си той спомена климатичните промени и благодари на организаторите, че за първи път в 77-годишната история на наградите са решили вечерята да бъде изцяло от растителна храна.

„Трябва да направим повече от това да споменем Австралия в речите си. Трябва да направим и някои жертви. Не е нужно да летим с частни самолети, за да отидем на някоя церемония“ – призова Хоакин Финикс.

Годеницата му Руни Мара също прояви скромност и избра рокля на Givenchy от 2019 г., а не от новата колекция.

Хоакин Финикс и годеницата му Руни Мара на церемонията "Златен глобус" 2020 г.
Снимка: Getty Images

 

Бихте ли носили една и съща рокля до края на годината?