Дизайнерите на Balenciaga наистина са се погрижили тази зима на мъжете да им бъде топло. В колекцията есен/зима 2018 марката представи мъжко палто, съставено от 7 пласта, което включва всеки тип облекло, което можете да си представите – от тениската, през карираната риза, суитшърта и пуловера до шлифера и дебелата парка.

До тук нищо кой знае колко интересно с изключение на цената – 9000 долара! По-любопитно е, че зимната дреха вече е в продажба и количествата се изчерпват бързо. 

Потребителите в социалните мрежи обаче вече имат своите възражения и притеснения -  и относно цената, и свързани с това колко удобно всъщност е палтото.

Гениално е и сравнението, което някои забелязаха – със сцена от сериала „Приятели“, в която Джоуи Трибиани се появява навлечен с няколко пласта дрехи. Някои от коментарите гласят: „Когато Balenciaga ти иска 8000 долара за това палто, а Джоуи е проявил гениална мисъл преди време и то за без пари.“

По всичко личи, че цялостната концепция на Balenciaga за това какво ще е модерно през предстоящите студени месеци, се базира на пластовете. Дамската колекция също представя подобна идея:

Ето още и от мъжките модели връхни дрехи: