Хубавото в света на модата е, че има по нещо за всяка една от нас. Тези, които притежават изкусително закръглени форми е редно да следват следните модни правила, за да бъдат винаги елегантни:

Кои модели са за нас?

За да подчертаваме подобаващо пищната си фигура е добре да залагаме на модели тип "прегърни ме", рокли в стил’70 с трапецовидна форма или тези с права кройка тип "халат", които задължително трябва да захванем с колан на талията (избягвайте тънките коланчета).

Бюстът може да акцентираме с фино изрязано V-образно деколте, а ръцете с ръкави тип "прилеп" и с класическа права линия. За пример взимаме Каела Хъмфрис – известен XXL модел (разгледайте фотогалерията).

А цветовете?

 

Що се отнася до цветовите гами, няма как да не изтъкнем тъмните нюанси (черно, тъмно синьо, графит), които вталяват силуета, но... лято е, ще бъде модно престъпление, ако не говорим за светлите нюанси и пъстрите щампи.

Когато въвеждате цвят в облеклото, старайте се да съчетавате винаги два тона – като преобладаващият да бъде по-тъмен (контрастен) от другия – например, ако блузата е бяла, нека горнището (сако или жилетка) да е беж или светло кафяво, сиво, синьо, маслинено зелено и др.

Принтът, от своя страна, е задължителен това лято. Всяка себеуважаващата се модна привърженичка е редно да има такава дреха в гардероба си и да я носи със самочувствие, независимо от фигурата й. Дамите с по-закръглени форми могат да си позволят, стига принтът да бъде на ситни фигури и изображението да не бъде хоризонтално.

Дължините!

Когато ходите по магазините, старайте се да избирате горнища, чиято дължина не пада под ханша. Що се отнася до панталоните, залагайте на моделите Flare, които са леко разкроени от бедрата надолу. Избягвайте ¾ или 7/8 панталони, защото ако сте с по-нисък ръст тези модели ще скъсят силуета.

Аксесоарите?

За да завършите елегантно своята визия може да заложите на дълги колиета, аксесоарите за коса и пръстените. Една от тазгодишните горещи трендове са временните татуировки и с тях ще можете да украсите тялото си без да утежнявате силуета с излишни обеми.