Проф. Любомир Стойков гостува в студиото на „Тази сутрин“, за да коментира есенните тенденции в модата тази година и облеклото на политиците.

Инстинктивна романтика в дамския гардероб – облекла, които изпращат послания за уют, мечтателност и романтика - така проф. Стойков описва тенденцията тази есен. Щом се отнася до конкретните детайли и нюанси, разнообразието е изключително голямо – смесването на класическото елегантно със стрийт или т.нар. улично авангардно облекло.

 

„Дамите трябва да знаят, че тази есен много актуални ще бъдат плисираните поли, полите тип молив и всичко онова, което би им дало повече самочувствие“, съветва проф. Любомир Стойков.

Изборът на цвят е ключов. Традиционното бяло и черно и топлите горски тонове – червено, кафяво, охра, цветовете на природата, са актуални и тази есен. Относно платовете и десените тартанът или по-известен като шотландското каре, продължава да е на мода през студените месеци. Вълната, еко кожата и смесите също са сред избора на модния пазар.

„В мъжката мода се налага максимализмът. До неотдавна силуетът при мъжете беше изключително прибран. Сега в раменете дрехите са широки, леко в стила от 80-те години“, коментира проф. Стойков.

 

„Ален Делон беше не само кино икона. Той е легенда в стила, легенда и в модата. С чиста съвест мога да го сравня с Джеймс Дийн и Марлон Брандо. Но това, с което Ален Делон ще остане в историята на модата е, че пръв започна да носи обувки на бос крак“, разказва той за легендарният френски актьор.

Френската легенда също така налага комбинацията на носенето на елегантно сако, блейзър с дънки. Според професора най-големите звезди са и най-големите модни инфлуенсъри, независимо от ерата, в която живеем.

„Когато дамите или господата се колебаят на какво да заложат, съветвам да изберат черно или бяло и няма да сгрешат“, сподели проф. Стойков.

В ефира на „Тази сутрин“ проф. Стойков представи два есенни тоалета на български дизайнери.

„Трябва да се доверяваме на дизайнерите, защото те ни дават предложения как да се обличаме“, коментира той.

Той смята, че съвременните политици се обличат все по-адекватно.

„Моите забележки са по отношение на това облеклото на народните представители да не е претенциозно скъпо. Облеклото им трябва да изпраща сигнали на доверие, разбирателство и взаимност“, сподели проф. Стойков.

Вижте цялото интервю във видеото в началото.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK