2019-а определено е годината на херцозите на Съсекс. След като принц Хари беше обявен за най-секси татко за изминалите 12 месеца, съпругата му пък спечели титлата най-вдъхновяваща модна икона в класация на глобалната модна платформа за търсене Lyst. От миналата година до сега Меган Маркъл е изкачила цели две места – от трето тя завзема безвъзвратно първото място, а причината за това е увеличеното търсене на подобни дрехи на тези, които тя е носила с цели 216%.

Снимка: Getty Images

Миналогодишните дами, завзели челните позиции – милиардерката Кайли Дженър и Ким Кардашиян изостават значително. Кайли остава седма, а Ким заедно с етървата на Меган – Кейт Мидълтън, са извън челната десятка. Интересна подробност е, че 38-годишната бивша актриса е единствената кралска особа в първите десет най-влиятелни модни икони в класацията на търсачката.

Глобалната модна платформа за търсене Lyst събира данни, включително за продажби, посещение на сайтове, отразяване в медиите и социалните мрежи, за даа генерира своите резултати и да обяви най-големите тенденции за годината.

Първите 10 позиции в класацията са за:

1. Меган Маркъл

2. Тимъти Шаламе

3. Зендая

4. Били Айлиш

5. Карди Би

6. Лиса от „Блекпинк“

7. Кайли Дженър

8. Лизо

9. Хари Стайлс

10. Били Портър