Ема Уотсън, която стана световноизвестна като Хърмаяни Грейнджър във филмите за Хари Потър, се присъедини към борда на френския моден гигант Kering - втората по големина луксозна група в света.

Британската актриса и активистка, която е родена в Париж, е лице на приложението Good On You, което оценява модните марки според техните етични и устойчиви практики. 

Въпреки че Kering има екологично предимство пред своя основен конкурент LVMH, неговите топ брандове Gucci, Saint Laurent и Balenciaga са оценени като "Не достатъчно добър" или "В начало" от приложението Good On You.

Ема Уотсън е "една от най-популярните актриси и най-известните активисти в света", заявява Kering в изявление след назначаването на 30-годишната британска звезда в управителния съвет.

Ема Уотсън също е защитник на правата на жените и посланик на добра воля на ООН.

Назначаването на Уотсън в борда на директорите може да се тълкува като ход на Kering за привличане на симпатиите на милениалите пред конкурента си LVMH.

Председателят на Kering и изпълнителен директор на компанията Франсоа-Анри Пино, който е женен за холивудската звезда Салма Хайек, приветства присъединяването на Ема Уотсън към модния гигант.