Ема Уотсън, звездата от сагата "Хари Потър", споделя, че се чувства "стресирана и тревожна" преди навършването на 30 години заради натиска върху личния й живот.

Актрисата има рожден ден на 15 април, като следващата година ще навърши 30. Това е породило у нея доста въпроси относно как трябва да изглежда животът й на тази възраст.

"Преди си мислех: Защо всички вдигат толкова голям шум около навършването на 30? Това не е голяма работа! Навърших 29 и вече бях: О, Боже, чувствам се толкова стресирана и тревожна", споделя актрисата пред британския Vogue.

"И разбирам, че това е така, защото внезапно се появява този приток от подсъзнателни съобщения наоколо. Ако не сте създали дом, ако нямате съпруг, ако нямате бебе, навършвате 30 години и не сте на някакъв невероятно сигурен и стабилен етап в кариерата си... Това създава невероятно количество тревожност", казва Уотсън.

Английската актриса, известна главно с ролята на Хърмаяни Грейнджър в поредицата от филми за Хари Потър казва, че преди това никога не е вярвала в идеята, че човек може да бъде щастлив без да е обвързан.

Но Ема добавя, че е щастлива без да бъде обвързана, определяйки го като "себе-партньорство".

"Отне ми много време, но съм много щастлива без да бъда обвързана", споделя Уотсън.

Ема Уотсън също е активистка и води кампании за правата на жените. Ема Уотсън е посланик на добра воля на ООН и беше част от старта на кампанията "He For She", която се бори за равенството между половете в целия свят.