Дизайнерът, който ще облече Камила по време на коронацията, вече е известен - Брус Олдфийлд. Изборът изглежда напълно естествен, защото името му се е превърнало в синоним за класа и изящество в модата сред британското висше общество. Името му също гарантира, че можем да очакваме великолепно творение, с което кралицата консорт ще се появи на церемонията на 6 май. Сред клиентите на Олдфийлд са и известни имена от шоубизнеса като Ким Кардашиян, Хелън Мирън и Риана.


Оказва се, че Брус Олдфийлд също е създавал тоалети и за покойната принцеса Даяна, докато е била омъжена за принц Чарлз. Брус и Даяна се срещат през далечната 1981 г., когато трябвало да се подготви гардероб за бъдещата кралска особа. Даяна поръчва няколко от неговите модели и това поставя началото на приятелството й с дизайнера.

Даяна и Брус Олдфийлд на галавечеря на благотворителната организация Barnardo's. Принцесата е облечена в рокля негово дело от тъмносиньо кадифе (1988 г.)(
Снимка: Getty ImagesНе само модата свързва двамата. Благотворителната организация Barnardo's, на която принцесата е председател от 1984 до 1996 г., е бил дом за кратко и на Брус Олдфийлд, където той е отведен след раждането си, а след това настанен в приемно семейство.

В интервю за Fashion Unfiltered Олдфийлс разказва за приятелството си с Даяна: "Тя беше млада. Беше с 11 години по-млада от мен, само на 24 години по онова време. Нямахме много общи неща, но бяхме в добри отношения. Обядвахме и ходехме на партита заедно. След това тя се оттегли от кралските си задължения.“

Умопомрачителен и запомнящ се тоалет отново дело на Брус Олдфийлд. Даяна облича роклята на премиерата на Изглед към долината на смъртта през 1985 г.
Снимка: Getty Images


Изкусният моделиер създава наистина изящни произведения на изкуството за Даяна – както вечерни тоалети, така и костюми за важни събития. Вижте ги в галерията горе.


Очевидно близкото приятелство на дизайнера с първата съпруга на Чарлз не е попречило на Камила да го избере за подобен важен момент в живота й – а именно да създаде незабравима рокля за коронацията.Всъщност след оттеглянето на Даяна от кралския живот, Камила поема председателството на Barnardo's, което я сближава с Брус Олдфийлд. Той създава редица запомнящи се тоалети и за нея. Последният такъв кралицата консорт облече на премиерата на филма „Няма време за умиране“ през септември 2021 г. – светлосиня рокля с нежен силует и обсипана цялата в камъни.

Камила на премиерата на Няма време за умиране през септември 2021 г.
Снимка: Getty Images


При всички положения да облечеш рокля от дизайнер, който е бил толкова близък с бившата съпруга на мъжа ти, е доста смел ход. От друга страна коронацията не е момент, в който можеш да си позволиш експерименти с визията. Затова залагаш на най-доброто.


Това, което се знае със сигурност е, че скиците на дрехата ще бъдат държани в пълна тайна до самата дата на церемонията – 6 май.

Вижте във видеото как протича един кралски рожден ден - този на Чарлз III, който в края на миналата година навърши 74: