„В Америка: Лексикон на модата” е темата на тазгодишния благотворителният бал, оприличаван на Оскарите в модните среди. След като пандемията отмени ежегодното бляскаво събитие през 2020-a, МЕТ гала се завръща, даже с две дати.

На 13 септември 2021 г. се очаква обичайният червен килим със звездни гости пред музея Метрополитън в Ню Йорк, но най-вероятно поканите ще са в намален състав. Дрескодът ще е насочен към блqсъка на американската модна индустрия.

През годините звездното събитие има изложба на определена тема, която задава стила и дрескода на гостите. Благотворителният бал набира средства за Института за костюми към музея.

Председатели на МЕТ Галата ще са Ана Уинтър, която е и директор на Института за костюми, Том Форд и Адам Мосери. Водещи на събитието ще са актьорът Тимоти Шаламе, певицата Били Айлиш, поетесата Аманда Горман и тенисиската Наоми Осака.

Темата за второто и по-грандиозно събитие е „В Америка: Антология на модата”. То ще се проведе през май 2022 г. и погледът ще е насочен към историята на модата.

След година, прекарана в изолация и изпълнена с предизвикателства, гала събитието ще е перфектният повод и място да се отпразнува новооткритата дефиниция на свободата – това да се събираме с приятели, да пътуваме и разбира се да се обличаме изискано за празник.