Не е толкова лесно да си купим дънки, които да ни стоят наистина добре. В магазина често е пълно с хора, пред пробната кабинка има опашка, телефонът ни звъни, по уредбата звучи силна музика... все обичайната за съботния следобед суматоха. Затова тук събрахме пет съвета от модни специалисти, които ще ни помогнат да изглеждаме по-елегантно, вземайки правилния избор.

1. Колкото по-тъмен цвят, толкова по-добре
Според експертите тъмните дънки винаги ни правят по-слаби. Има и още един трик за "отслабване" – в предната част на бедрата цветът да изсветлява. Запазете светлите панталони за по-небрежните стайлинг решения.

2. По-големи задни джобове
Всеки ще ви погледне първо в задника. Малките джобове го правят да изглежда по-голям, докато по-големите сякаш го скриват.

3. Нека външните странични шевове да бъдат леко напред
Според модните специалисти, ако страничните шевове са леко напред, бедрата ви ще изглеждат по-слаби.

4. Дължина до глезена
Дънки до глезените изглеждат добре при всички хора. Освен това са по-лесни за носене и не е нужно да се подгъват. При по-ниските жени късите дънки дори създават илюзия за по-дълги крака.

5. Модел 7/8 също е добро решение
Късите панталони крият много рискове, дългите също не са за всеки. Затова по-добре изберете 7/8. Те стоят добре на най-много хора. Удължават краката и подчертават талията.