Жюстин Томс е жена с много светлина на лицето и в душата си. Но първият й роман "Clair de Lune" може да ви се стори тъмен и тъжен. А между тези две крайности - на тъмното и светлото, е разположена цялата красота на живота. 

Снимка: Евгений Милов

Това е първият художествен роман на Жюстин Томс, маркетинг специалист и майка на 3 деца. Ако някога сте имали нужда от позитивна нагласа към живота, може би сте попадали и на блога й smiling.webreality.org

Слушайте ни и в Спотифай. 

КОЛКО МОЖЕ ДА ПОНЕСЕ ЕДНО ЖЕНСКО СЪРЦЕ? 

"Clair de Lune" е многопластова история. Главната героиня носи името Тина. Тя е арменка, която преживява кланетата в Истанбул, в България губи съпруга си, а по време на бомбардировка в София задушава в прегръдки собствената си дъщеря, опитвайки се да я опази. Трудностите в живота й обаче не спират до тук. Тина попада в трудов лагер, което е истинско изпитание за физиката и психиката й. 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНО ВИДЕО СЪДЪРЖАНИЕ ГЛЕДАЙТЕ НА LadyzoneTV

"Жените, когато са майки, имат огромна сила. Сърцето им е голямо. Като човешки същества можем да предолеем всяка трудност, стига да имаме пътеводна светлина или да знаем, че го правим в името на своите деца."

Снимка: Евгений Милов

ЕМОЦИЯТА

Жюстин Томс дълго време работи по книгата, за да е максимално вярна на размирната епоха - 40-те до 60-те години на миналия век в България. 

"Интервюирах бабата на един мой приятел, беше на над 90 години, една от репресираните. Когато говореше за онова време, гласът й трепереше. После се разплака! Аз също! На повечето интервюта плаках. Тази баба си спомняше как над София са летяли бомби, как са тичали към бобмоубежището с нейните родители."

Снимка: Евгений Милов



За да внесем повече светлина в деня на Жюстин, й подаряваме слънчоглед. Тя пък ни е донесла - невен. В светлото завършва и книгата й - защото именно там се запазва чвешкото, въпреки всички трудности. 

Как едно дете може да свърже туркиня и арменка, как се забравя най-лошото и какво носи вдъхновение в деня на самата Жюстин Томс - гледайте във вдеото. 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНО ВИДЕО СЪДЪРЖАНИЕ ГЛЕДАЙТЕ НА LadyzoneTV