Една усмихната и позитивна жена, с хармонично тяло, плосък корем и релефни мускули гостува днес в рубриката ни "Малки разговори". Ваня Висарионова дава много от своите знания и умения на жени, желаещи да подобрят визията и здравето си, за да можем да я опишем само с едно изречение.  

Тя е треньорът, който застава до майката, разплакала се срещу огледалото, заради промените, които бременността е нанесла върху тялото й. Застава и до човека, която иска да подобри стойката си, изкривена от дълго седене пред компютъра, претоварване, ходене на високи токчета или неправилна поза. Ваня Висарионова събира знанията си за ресторативното движение, хъса на спортуващ човек и емпатията на майка с прекрасен сина и ги влага в две основни програми - "Не на диастазата" и "Мама е права".

С тях помага на много жени да приберат коремчето, да стегнат мускулите си, да изправят стойката и да се отърват от болките в кръста. Защото знае, че най-добрата инвестиция е, когато инвестираме в себе си.

В "Малки разговори" Ваня ни споделя как да проверим дали имаме диастаза, как да стегнем корема и какви упражнения да правим у дома или в офиса. И още.

Може да я срещнете рано сутрин в парка. Бяга, когато е топло. Бяга и когато вали. Защото знае как да го прави правилно. "Прави ми впечатление, когато гледам начинаещи бегачи в парка, че стъпват на пета. В бягането е важно да се стъпва на предната част на стъпалото. То трябва да има минимален контакт със земята - стъпваш и бързо вдигаш, за да няма голямо натоварване върху ставите" - издава тайната тя. 

И ако правилната техника за бягане може и да не е чужда на хората, то диастазата сякаш все още е непознат проблем. А точно тя може да е пречката към това, за което много жени мечтаят - плосък корем. 

Снимка: Евгений Милов

"Диастазата е неестествено раздалечаване на правите коремни мускули. Най-често се появява в края на бремнността и след раждането. По статистика всяка четвърта жена има диастаза след раждането. В края на бремнността, на третия триместър, всяка жена го има това раздалечаване." Означава ли това, че след бременността сме обречени да имаме отпуснат, променен и разширен корем?! Ваня е категорична в отговора си - "Не".

Какъв е вълшебният начин, по който тя променя животи - вижте във видеото.