На гости на "Малки разговори" тази седмица e Полина Гергушева.

За нея новата година започна с нова длъжност и връщане обратно на работа. От този месец можем да я гледаме като водеща на Късната емисия новини по bTV.

От малка Поли Гергушева мечтае един ден да стане не просто журналист, а да води новинарските емисии.

“Виждах водещите, виждах репортерите и тогава си казвах - “Искам и аз да разказвам по този начин за света, искам да бъда на различни места.”

В bTV влиза чрез стажантската програма на телевизията. В началото работи предимно за новините и отразява различни събития из страната, но впоследствие избира да задълбочи в културния ресор. Първо е репортер на предаването “Тази събота и неделя”, след това и на “CoolT”.

През годините отразява културни събития, изкуството в различните му форми и среща зрителите със световноизвестни личности. След като Петя Дикова излиза в майчинство Поли поема щафетата и става водеща на "CoolT".

“Прекрачвайки прага на bTV, усетих, че това е моето място и ще работя тук дълги години и наистина се оказах права.”

Поли признава, че чувства воденето на новините по-близко като поведение и работа, отколкото воденето на лайфстайл предаване. В началото на професионалния й път темите, които са я вълнували са били различни - мода, музика, кино, но майчинството я кара да промени и светогледа и интересите си.

Снимка: Евгений Милов

“Започнах да се вълнувам от социални теми, много повече от политика дори. В момента започнаха да ме вълнуват други теми - теми за бъдещето на детето ми, за нашето семейство”, разказва тя.

Синът й Борис е “дете еднорог” по нейните думи, защото не ги е притеснявал с колики, безсънни нощи или злоядство.

Грижите за малкия разпределят с таткото - през деня Поли гледа детето, а вечер, когато отиде на работа, Борис се грижи за сина им. Все по-често ще се налага да се възползват от помощта на бабите, но за сега успяват да намерят баланса.

Поли и Борис са сгодени от началото на 2020-a, но пандемията ги кара да отложат сватбата. Планират някой ден да отпразнуват любовта си заедно със семействата и приятелите си, но изчакват обстановката да се нормализира.

Двамата обожават да пътуват и в България, и в чужбина. Планират пътуване до Испания заедно тримата тази година, но още е "проект и мечта".

Журналистката не е от хората, които прекарват много време в социалните мрежи. Предпочита да се наслаждава пълноценно на офлайн моментите с любимите хора вместо да запечатва всичко в снимки.

Какво още ни сподели Поли Гергушева гледайте във видеото горе или слушайте целия разговор тук и в Spotify.

Снимка: Евгений Милов