Tя е от хората, които влагат цялото си сърце в работата. Това личи във всяка история, която разказва от екран и с която успява да развълнува хиляди зрители. Кристина Газиева е водещ в bTV, а отскоро рубриката й "Спасените" е част от "Тази събота и неделя".  

Затова, когато разказваме коя е Криси Газиева в подкаста ни "Малки разговори", няма как също да не добавим нещо от сърце.

Снимка: Евгений Милов

Неминуемо е уважение и обич да печелят онези хора, които показват света в неговата човещина и добрина. Онези, разказващи истории, заради които не искаш да превключиш канала, а тръпнеш да разбереш края й със затаен дъх. И след края ти е хубаво. Усмихваш се и се радваш, че и ти си човек. Че има човеци, които дишат и издишат любов.

"Тези човешки истории са глътката въздух за мен", споделя ни Криси за емоционалните истории, които разказва в рубриката "Спасените". 

За нея разказите за спасени, излекувани, намерени и хора със силна воля и интересен живот са точно това, което зрителите имат нужда да чуят и видят. 

За да може един човек да се нарече "спасен", според нея не са нужни само медицински грижи и лекар. "Обичта и грижата са лекарствата" - категорична е Кристина. 

Една от първите й истории е за бебето Бела, което се ражда със синдром на Тричър Колинс, при който лицето е силно деформирано - няма небце, уши, клепачи. 

"В болницата в Щатите, когато се роди бебе, натискат бутон и зазвучава музика. Когато се ражда Бела, лекарите остават толкова озадачени от вида й, че никой не натиска този бутоин. 5 г. по-късно майката ни разказва тази истории с емоции и сълзи, защото за нейното бебе този бутон не е натиснат. Въпреки това тя успява да възпита у Бела обичта към света и я нарича "моят рядък диамант". Дори това е спасение - майка спасява детството на своето дете."

Кой е най-трудният въпрос, който й се налага да зададе - вижте във видеото.

Снимка: Евгений Милов

Историите, които разказва, я учат най-вече на смирение, признава ни Криси. 

"Толкова истории са минали през сърцето ми, че не мога да се оплаквам за дребни неща."

Дори и по време на силно емоционални срещи, се опитва да е професионалист и да не показва чувствата си. Не успява да сдържи сълзите си обаче, докато снима историята за т.нар. Демировото бебе. Вижте повече за него във видеото.

В месечната ни тема "Обичам се" всеки от гостите ни споделя своя съвет как сами на себе си да дадем повече обич. Как се случва това при Криси Газиева...

"Аз съм много обичана - и като дете, и в семейството, и от приятелите си. Затова искам да давам. А когато искаш да даваш, значи имаш достатъчно в сърцето си и за себе си."

Кои са трудните моменти в професията й, как тези вдъхновяващи истории се превръщат в храна за душата - вижте във видеото.

Още интересно видео съдържание гледайте на LADYZONETV.