Актьорът Жан-Клод ван Дам благодари за съвместната работа на българското и норвежкото правителлство, които спасиха кучето Рая от евтаназия.

Припомняме, че преди няколко дни той призова от Българската агенция по безопасност на храните да спасят от Норвегия живота на 3-месечната Рая. След намесата на екшън звездата българските власти и дипломация, 3-месечното кученце Рая ще се върне от Норвегия у нас и животът й ще бъде спасен.

"Норвежкото и българското правителство направиха изключение. Те бяха фантастични, за да простят грешката, която направихме", написа ван Дам.

"Искам да изкажа големи благодарности на България и Норвегия. Вие ни дадохте шанс да спасим това куче. Благодаря! Вярно е, че документите не бяха изрядни. Правителствата трябва да защитават и да следят за спазването на правилата. Така че следващият път, когато пътувате някъде с животно, бъдете стриктни, прочетете внимателно всички документи.

Благодаря на България и Норвегия! Това беше голям подарък за рождения ми ден!", сподели той в кратко видео в инстаграма си.

Екшън звездата добави, че и България и Норвегия са страхотни държави. Както и че ще се върне в страната ни, за да снима филм.

Историята с кучето Рая се случи около рождения ден на актьора. Той също има чихуахуа и взе случая присърце.