Чихуахуа не са смешни кучета. Макар породата им да звучи като кихавица и усмивката да е първата реакция, която предизвикват. Всъщност те са сред най-старите породи кучета, разпространени в Америка. Чихуахуа е и национален символ на Мексико. Точно тези кучета най-често може да видите облечени с пуловери, якета и дори ботуши. И не, причината не е модна куртоазия, а просто тяхната специфична природа. За разлика от други породи, при които козината се сгъстява с настъпването на по-студените месеци, при чихуахуа това не се случва. Тези кучета се хранят с естествена храна или със специални гранули. Те са съвсем малки, съобразени с размера им. Все пак това са кучета с тегло 1-2 килограма.

Знаете ли, че една от най-красивите жени в света е имала куче точно от тази порода?

Мерилин Монро дълго време се е наслаждавала на компанията на своя дребен лаещ приятел. И ако неговото име се е загубило някъде там във времето, то други домашни любимци от породата са станали наистина известни. Също като стопаните си.

Снимка: Getty Images

ЗВЕЗДИ И ТЕХНИТЕ ЛЮБИМЦИ ЧИХУАХУА

Тинкърбел (Камбанка) и Бамби са само две от кучетата чихуахуа на Парис Хилтън. Парис всъщност е една от най-известните собственички на животни от породата. Причината е, че тя често ги взима със себе си на различни събития. Известната наследница има повече от 7 кучета от породата. 

Снимка: Getty Images

Вида Блу е само едно от многото кучета на Деми Мур. Оказа се, че то е едно от най-обгрижваните чихуахуа, когато през 2015 година стана ясно, че актрисата го води два пъти седмично на акупунктура, а за процедурите плаща по над 700 долара.

Коко, кучето, включено в телевизионния сериал Dog Whisperer всяка сутрин събужда стопанина си Сизар Милан.

Чи Чи (на Чи Чи Родригес, известен голфър) е кученцето на Рийз Уидърспуун. Тя кръщава всичките си кучета на известни личности. Актрисата има два булдога с имената Коко Шанел и Франк Синатра. 

Снимка: Getty Images

Локи е кученцето, с което Мики Рурк се раздели преди няколко години. Актьорът беше толкова привързан към домашния си любимец, че почете паметта му на церемонията по раздаване на Оскарите през 2009 г. Актьорът носеше верижка на врата си със снимка на кученцето. Тогава тойс подели, че е бил приготвил дори специален смокинг и папийонка за Локи, преди фаталния му край.

 

Снимка: Getty Images

Пепито е чихуахуато на Ксавиер Кугат, увековечено в детската книга "Пепито - историята на чихуахуа" като малко танцуващо куче.

И списъкът не прекъсва тук. 

ЧEТИ НАТАТЪК - има още интересни неща >>>