Малката чихуахуа Рая пристига като подарък от България за норвежко семейство. Кучето обаче се оказва с нередовни документи, а властите в Норвегия са безкомпромисни - Рая трябва да бъде евтанизирана или върната в родината си. Собствениците й започват кампания за спасяването й, като се свързват с местната преса и българското посолство.

Неочаквано историята стига до екшън звездата Жан-Клод Ван Дам, който също има чихуахуа. В навечерието на рождения си ден Жан-Клод ван Дам призова от Българската агенция по безопасност на храните да спасят от Норвегия живота на 3-месечната Рая. След намесата на актьора, българските власти и дипломация, 3-месечното кученце Рая ще се върне от Норвегия у нас и животът й ще бъде спасен.

„Обичам България. Затова ви моля ви като подарък за рождения ми ден, Агенцията по безопасност на храните – променете си решението! Наистина ще го оценя. Ако трябва да се плати глоба, аз ще я платя. Но не можем да убием това малко чихуахуа, на лош късмет е“.
Кучето е внесено нелегално на територията на Норвегия от български граждани, които го подават чрез социални мрежи на норвежки собственик. Всичко се оказва фалшиво няма документация как е било внесено.

За спасяването на Рая се задейства министър, външното ни ведомство, Българската агенция по храните и фондация "Четири лапи". Рая ще се върне у нас. Така Жан-Клод ван Дам получи желания подарък за своя 60-и рожден ден. Остава обаче мистерия как екшън звездата е разбрал за неволите с българското кученце.

Жан-Клод Камий Франсоа ван Варенберг, или Жан-Клод ван Дам е белгийски спортист по бойни изкуства и актьор. Известен с екшън филмите си, сред които "Кървав спорт", "Ченге във времето" и "Универсален войник". Неговият белгийски произход и специфичната му физика, му дават и прякора Мускулите от Брюксел.

Ван Дам е роден в Синт Агата - Берхем (Брюксел), Белгия на 18 октомври 1960 г. Син е на Елиана и Еужин ван Варенберг. Започва да се занимава с бойни изкуства, когато е на 10 години като е привлечен към шо-то-кан стила от баща си. Ван Дам се е женил пет пъти, в това число два пъти за настоящата му съпруга (която е състезател по бодибилдинг и фитнес) Гладис Португес. Има три деца: Кристофър ван Варенберг (1987 г.), Биянка (1990 г.) и Никълъс (1995 г.).