На майката на Илон Мъск й се налага да се примири с някои необичайни условия за нощуване, когато посещава сина си, пише "Бизнес Инсайдър".

74-годишната Мей Мъск споделя в интервю пред британския „Таймс“, че не спи в обичайна спалня, когато посещава изпълнителния директор на SpaceX в Бока Чика, където се намира централата на компанията в Тексас и площадката за изстрелване на Starbase.

"Трябва да спя в гаража", казва Мей Мъск.

Снимка: Getty Images

"Не можете да имате луксозна къща близо до ракетна площадка", допълва тя.

Илон Мъск казва, че няма "основна резиденция", въпреки че живее в "много малка" къща в Бока Чика на стойност 45 000 долара.

Снимка: Getty Images

„Приятелите ми идват и остават и не могат да повярват, че оставам в тази къща“, сподели той по-рано този месец в подкаста The Full Send.

Илон Мъск каза, че домът, който е с площ от 70-80 квадратни метра, е "технически тристаен, но преди е бил с две спални", преди да преустрои гаража му.

Снимка: Getty Images

Милиардерът също така притежава сглобяем малък дом на стойност 50 000 долара с площ от 35 квадратни метра, който използва за настаняване на гости.

Илон Мъск каза през 2020 г., че „продава почти всички физически притежания“ и „няма да притежава къща“.

На въпрос в интервюто на „Таймс“ дали Илон Мъск се интересува от материални притежания, майка му казва: „Не, поне не и в този смисъл“.

Снимка: Getty Images

Вижте повече за Илон Мъск в следващото видео: