Последователите й в Инстаграм са повече oт 600 000. А онези, които все още не са харесали профила й, надават ухо какво ще се случи веднага щoм чуят фамилията Мъск. Мей е жената, която е родила и отгледала най-богатия човек на планетата за 2021 Илон Мъск. Същият, който кръсти сина си X Æ A-12 и изпрати сателити в космоса.

На 73 години тя изглежда толкова добре, че биха й завидели много 23-годишни. Топмодел в миналото, баба на поне 13 известни внуци сега - тя е жената, осъзнала истинската стойност на живота. И не, за това не са виновни милиардите на сина й! 

Когато е едва на 22 години, Мей вярва, че е достигнала върха. Днес мнението й е коренно различно. 

За първи път на сцена - едва на 15 години

Мей излиза на модния подиум, когато е на 15 години. Тогава се запознава със световноизвестен модел на 30 г. и я възприема като богиня.

"Бях толкова щастлива да я видя на живо. След време аз се оказах на нейно място. Младите ми се възхищаваха, а аз наистина се чувствах горда, макар и с няколко десетилетия по-стара. Но не ми пукаше – имах три деца, за които трябваше да се грижа. На сцената съм се превъплъщавала и в ролята на майка, в тази на баба, но днес внуците ми казват, че не приличам на такава. Което ми дава и допълнителен стимул и енергия в работатата ми, която продължавам да върша с любов и устрем" - споделя тя. 

Катарзис на 31 - развод и рязко отслабване 

Освен до промяна на семейния й статус, това води и до промяна във фигурата й. Мей отслабва драстично. И ако това е мечта на много жени, за нея не се оказва добра идея. Рязкото отславбане и промяната за нея са като катарзис. По-късно успява да възстанови изгубените килограми и отново да се харесва, когато се гледа в огледалото. 

Обича да живее опасно

Родителите на Мей са канадци със силен интерес към останалата част на света. Затова един ден просто поемат,  заедно с четирите си деца за Кептаун. Баща й притежава кадилак и еномоторен самолет. Тръгват за Йоханесбург с кацане в Претория. Там за първи път виждат... бугенвилии. Цветята били така пищн нацъфтели  и толкова много очаровали семейството, че всички решили да останат там. Всеки юли цялото семейство ходело в пустинята Калахари. Мотото на баща й било "Живей опасно, но внимателно". Това не е единственото нещо, което наследява от него, но определено повежда живота й в друга посока.  

"Имах щастливо, много щастливо детство. Сега брат ми е невролог и неврофизиолог в Orange County. По-голямата ми сестра е починала, но беше учителка в Училището по икономика и фламенко танцьорка – пътуваше из цяла Европа, танцуваше в емблематичния Мулен Руж в Париж. Имам и сестра близначка, която наскоро се пенсионира и сега живее в Калгари. Виждаме се с нея всяка вечер" - разказва тя. 

"Разбрах, че синът ми е гений, когато стана на 3"

Илон Мъск е един от най-известните хора на планетата. Но какво е да си майка на такъв човек? 

"Е, на 3 години знаех, че е гений!" - откровена е тя в интервю за CBS This Morning. Мей споделя, че все още не е знаела дали той ще направи велики неща, защото много гении завършвали в мазето. Била ного развълнувана, когато той създава Zip2, а след това и PayPal.

Снимка: Getty Images

"А след това той се замисли дали пък не трябва да се занимава с космически изследвания или със слънчева енергия, или пък с електрически автомобили? Аз му казах, че просто трябва да избере едно от тях, и той, разбира се, не ме послуша. И направи всичко".

Мей разбива табута

Преди 15 години модният й агент казва, че тя никога повече няма да е на корица на списание заради бялата си коса. Мей Мъск обаче е като земната пчела. По законите на аеродинамиката тя не би трябвало да лети, но явно никой не й го е казал и тя го прави. На нея, макар да й казват, не успяват да я спрат.

Мей е корица на множество издания, с цялото великолепие на бялата си коса - Elle, Sports Illustrated, MODA, VOGUE и др. 

На 69 г. е корица и на CoverGirl. Така от изданието се сбогуват с поредното табу - възрастта. Новото лице на козметичния гигант към онзи момент е майка на три деца и десет внуци. След това семейството се увеличава с още трима. Има поне толкова са известните наследници на Илон Мъск. С Греймс имат две деца, а по-късно стана ясно, че имал близнаци от своя топ служителка. Ако трябва да останем в страната на странните факти, скоро стана ясно, че бащата на Елон Мъск имал второ дете от доведената си дъщеря. 

Снимка: Getty Images