Сценичният костюм на Рут Колева предизвика небивал смут в социалните мрежи и не само. Певицата се появи с прозрачен тоалет, под който се виждаше бельото й ("долните гащи") на концерта, който беше част от София Прайд 2021. 

My body - my rules!

"Обичайте тялото и душата си и изразявайте себе си свободно" - гласи част от коментара на изпълнителката по темата. 

Бельото, тоалетът, тялото - какъв всъщност беше проблема, който мнозина видяха?

Кадърът, на който Рут е вдигнала едната си ръка, докато пее, провокира множество и разнопосочни коментари. Предлагаме ви част от тях, като е запазен оригиналният правопис. 

  • Аз нямам против нищо и никого, но това е толкова вулгарно. Такива нискоинтелигентни прояви единствено вредят на репутацията на ЛГБТИ, не им помагат.

  • Абстрахирам се от темата, но по повод снимката се сещам за един лаф на покойната ми баба, която критикуваше навремето ,в пубертета ми, отрязаните ми над седалището къси дънки. "Че то всеки си има гъз, но се смеят на този дето го показва!
  • Ако знаех, че това е била мечтата на Българина през далечната 1989 г ,по добре да бяха дошли танковете.

Снимка: Евгений Милов

Как Рут Колева отговори на коментарите?

Това е едно от най-прекрасните събития на които човек, може да се появи при това по гащи и да се чувства, щастлив, обичан и себе си! Впрочем чеиза, гащите, блузата и ръкавиците в които дебелото ми тЕло се е набутало са от тук - (линк към марката). Марка, която промотира това да се харесваме и възприемаме в кожите си, такива каквито сме. Пожелавам ви да изпитвате поне малко от щастието и приемствеността, която тези 10 000 човека вчера изпитваха. И да, това е борба за права, това е протест, това е и празник на свободата и любовта. Всички тези неща съществуват хомогенно.

Аутфитът на Рут Колева, провокирал толкова много хора, всъщност е на австралийска маркаБлестящият панталон се предлага в магазина на сайта им на цена от 399 австралийски долара. От марката изработват дрехи по поръчка, така че аутфитите да стоят максимално добре на различните тела. Моделите, които се снимат с дрехите им, са с различен цвят на кожата, косата, различни форми на тялото, килограми и т.н. Не пасва ли изборът на тоалет от бранд с точно такава философия най-добре на събитието, за което беше облечена Рут? 

Една сентенция за приятелството гласи, че приятелите са като долните гащи... Някои нямат сили, за да те издържат. Някои от тях са малко по-усукани. Някои те подкрепят дълго. Някои са ти любими. Някои са евтини и бързо се износват. А някои наистина ти покриват задника, когато се нуждаеш от тях...

Но долните гащи наистина са важни. Без тя просто биха лъснали доста... истини.