Почти 15 години след смъртта на популярния австралийски естественик Стив Ъруин, който не се страхуваше да се доближава до най-опасните животи на планетата и плати с живота си за това, ще се роди и първата му внучка. 22-годишната Бинди Ъруин, дъщеря на легендарния водещ, скоро ще стане майка. Тя се омъжи миналата година и след по-малко от 6 месеца съобщи, че е бременна.

Тя и съпругът ѝ Чандлър Пауъл очакват момиченце и Бинди вече е измислила как да запознае дъщеря си с известния Стив Ъруин – чрез многобройните кадри с него от документалните му филми.

Хубаво е, че тя ще може да види дядо си в толкова много документални филми. Това е наистина специално“, каза Бинди Ъруин в интервю за Entertainment Tonight.

Като най-известния природозащитник на Австралия и един от най-известните в света, Стив Ъруин има стотици часове записи. Той е участвал в няколко предавания, като най-популярното е „Ловецът на крокодили“. Освен това семейство Ъруин притежава зоологическа градина, а децата на Стив са тръгнали по неговите стъпки.

Бинди е убедена, че дъщеря ѝ също ще обича животните и ще прави всичко по силите си, за да продължи делото на дядо си в опознаването и опазването на застрашени животински видове.

Мъжът загина на 44-годишна възраст през 2006 г., докато снимаше предаването си „Най-опасните създания на океана“. Докато преследва гигантски Скат, Стив е атакуван от животното и умира на лодката, докато екипът се опитва да го отведе до сушата.

Любопитно е, че целият трагичен момент е заснет. Стив Ъруин винаги е подозирал, че ще умре, докато върши това, което му е приятно и че цялото нещо ще е записано на камера, затова е пожелал записът да бъде показан, ако се случи. Вдовицата му обаче не е позволила записът да стигне до интернет и е унищожила копието, което е получила.