Събитието, за което целият свят говори от седмици най-после се случи – тримесечният наследник на британската корона принц Джордж Александър Луи беше кръстен днес от архиепископа на Кентърбъри в двореца “Свети Джеймс”.




Събитието е станало в интимен кръг от най-близки и познати на родителите и кралското семейство. На церемонията, която се предполага, че е продължила около 45 минути, са присъствали освен мама Кейт и татко Уилям, представители на кралското семейство, 4 члена от семейството на Кейт, 7 кръстника и техните съпрузи.

Първият семеен портрет на Кейт, Уилям и Джордж Александър Луи>>
 

Счита се, че снимките, които са направили медиите във Великобритания са ексклузивни, защото те са първите на малкия Джордж след като го видяхме веднага след раждането.

 



Кейт и Уилям представиха малкия принц на света>>

Най-обсъжданата тема последните дни беше кои ще са кръстниците на тримесечния принц Джордж, който се роди на 22 юли 2013 г. Говореше се, че Уилям и Кейт ще счупят традицията кръстниците задължително да са от кралското семейство, като поканят за тази роля свои близки приятели и състуденти.

Кейт Мидълтън - минус 13 килограма за 6 седмици. Но как?>>

В деня на кръщаването стана ясно кои са 7-те кръстника на приндц Джордж, като само един от тях е с кралско потекло, а останалите, както се предполагаше, са приятели на Кейт и Уилям.