Безспорно да бъдеш модел в Ню Йорк коства много усилия, последователност и трудолюбие. Александра Берокал обаче е намерила ниша в бизнеса, която не изисква толкова активно участие в процеса. Красавицата печели по близо 55 хиляди лева (30 хиляди щатски долара) годишно, като просто показва ръцете си.

„Това е изключително нишова индустрия“, казва 37-годишната нюйоркчанка пред The Post. "Не са много хората, които знаят, че това изобщо съществува."

 

 

 

Често Александра разказва на приятелите си с какво точно се занимава, а те остават изумени, че това е истинска работа.

"Какво? Плащат ти, за да наливаш кафе в чаша или да изстискваш продукт в ръцете си и да го държиш?", обяснява с какви смаяни въпроси я засипват нейни познати.

Берокал започва своята кариера като модел през 2019 г., като работи за марки като YSL, Microsoft, Brandon Blackwood, Macy's и Serena Williams Jewelry.

Въпреки че печели 30 000 долара годишно, Берокал има и работа на пълен работен ден в сферата на дизайна на обувки.

Ангажиментите й не са постоянни, но това не й пречи. Тя е печелила от 750 долара за пеtчасова фотосесия до 1200 долара за 40-минутно снимане.

"Един месец може да имам 2-3 ангажимента, а друг - да са 10", добавя тя.

 

 

За четирите години, в които ръцете й са били използвани за различни рекламни цели, Александра научава, че марките предпочитат равномерен тен, стройни пръсти, хубави нокътни плочки и чиста кожа без татуировки или белези - освен ако компанията не е готова да ги прикрие с грим.

"Всъщност имам малки ръце, но мисля, че е в моя полза, защото предимно снимам козметични продукти. И мисля, че тъй като ръцете ми са толкова малки, продуктът изглежда по-голям", казва още тя.

37-годишната красавица се е явявала на кастинги за крака, очи, ръце, крака и рамене, но нито един от тях не е бил успешен.

 

 

"Участвах в два кастинга за крака, за които не съм изненадана, че не ме приеха, защото не мисля, че имам хубави крака, но агентът ми ме помоли да отида, така че отидох", шегува се тя.

Що се отнася до грижите, родената в Бруклин жена споделя, че поддържа добре ноктите си в къса бадемова форма - освен ако не е помолена да направи друго за дадена снимка.