В Холивуд изглежда няма прошка. През 2018 г. актьорът Джеймс Франко беше обвинен в сексуално насилие и присъдата му беше произнесена моментално от киноиндустрията. Актьорът, който беше фаворит за наградата „Оскар“ през тази година, дори не получи номинация, а хората, работили с него, един по един се отдръпнаха. Тази седмица дойде поредният удар – от него се отрече и добрият му приятел Сет Рогън.

Снимка: Getty Images

Двамата актьори са приятели от години и са работили многократно заедно – по филмите „Убийствено интервю“, „Ананас Експрес“, „Това е краят“ и „Катастрофалният артист“ (за който Франко получи „Златен глобус“). Но по всичко изглежда, че с тези колаборации са приключили.

„Ненавиждам злоупотребите и тормоза, затова никога няма да прикривам някой, който го прави или пък съзнателно да изложа някого на присъствието на такъв човек“, каза Сет Гоугън в интервю за „Sunday Times“. Той заяви, че липсата на общи проекти с Джеймс Франко „не е съвпадение“.

Снимка: Getty Images

Това вероятно ще изненада неприятно почитателите на общите проекти на Роугън и Франко, тъй като през 2018 г., когато обвиненията бяха отправени, Роугън заяви, че няма намерение да прекъсва работата си с Джеймс Франко.

„Засега нямам планове да правя това“, каза той тази седмица по отношение на евентуално нови проекти. „Не знам дали точно в това интервю мога да дам дефиниция на приятелството ни.“

Снимка: Getty Images

Джеймс Франко беше обвинен, че е упражнил сексуално насилие върху две жени, посещавали неговия актьорски курс (който вече е прекратен). По-рано тази година той се споразумя с жените без да се стига до съд, но присъдата на Холивуд вече е произнесена и Франко остава в черните списъци на големите студиа и режисьори.