Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол и неговата съпруга Ким Кеон-хи бяха на официално посещение в Бъкингамския дворец, където се срещнаха с крал Чарлз и кралица Камила. Като част от работната визита държавният глава и първата дама бяха приветствани и от престолонаследника принц Уилям и Кейт Мидълтън. Това беше един от малкото случаи, в които принцесата на Уелс и нейната визия не бяха най-обсъжданата тема от светските издания. В центъра на вниманието застана първата дама на Южна Корея – Ким Кеон-хи, която макар да е с 10 години по-възрастна от Кейт, блестеше с младежкото си излъчване и стилно подбрани тоалети.

Всички се запитаха коя е Ким, на колко години е, с какво се занимава и как поддържа тялото и кожата си, за да изглежда по този начин.

Ким Кеон-хи е родена на 2 септември 1972 година. Тя е на 51 години и е първа дама на Южна Корея от 10 май 2022 година като съпруга на 13-ия президент на страната Юн Сук Йол. Тогава тя заявява, че предпочита термина „съпруга на президента“ пред „първа дама“. Двамата се женят през 2012 година.

 

Учи в девическата гимназия Мюнгьол, след което завършва университета Кьонги със специалност изкуство. В момента е главен изпълнителен директор и президент на компанията за художествени изложби Covana Contents, която тя основата през 2009 година. Макар много жени в Южна Корея да й се възхищават заради младежкия вид, стилни тоалети и предприемчивите бизнес идеи, Ким е противоречива личност.

Академичните й трудове са подложени на проверка заради съмнения за плагиатство. През август 2022 г. университетът Кукмин, където Ким получава докторска степен, заявява, че не е открил нарушения. Изявлението предизвика силна реакция от страна на университетската общност, а група от 16 професори от академичните среди публикува свои собствени заключения в подкрепа на твърденията за плагиатство на Ким както по време на магистърското ѝ обучение в Женския университет Соокмюн, така и по време на докторантурата ѝ в Кукмин.

Освен това през 2019 година медиите съобщават, че се предполага, че не е плащала данъци за своята компания Covana Contents. Тя е разследвана и за предполагаемо получаване на подкупи за организиране на изложби.

Въпреки това Ким все още е смятана за една от стилните и представителни първи дами на Южна Корея. Доказателството за това е налице – заставайки до Кейт Мидълтън за снимка, тя се превръща във водеща тема за таблоидите на Острова.

Снимка: Getty Images

Макар азиатките да се славят с младежко излъчване, мнозина посочват, че първата дама на Южна Корея изглежда не с няколко години по-млада, а с десетилетия.

Дерматолози заявяват пред Daily Mail, че 51-годишната бизнесдама вероятно залага на съвременните методи за подмладяване, без да е лягала под ножа. Ботокс и филъри са най-спряганите процедури, на които се е подлагала Ким.

Снимка: Getty Images

Встрани от процедурите за подмладяване, медиите коментират, че безупречната цялостна визия на първата дама е продиктувана и от нейния усет за красивото и грижата за себе си – тя носи по-малко и дискретен грим и спазва строг режим в грижата за кожата си.

В допълнение към професионалните процедури, фактори, свързани с начина на живот, като балансирана диета, редовни физически упражнения и подходяща хидратация, също са допринесли за младежкия й вид.

Снимка: Getty Images