Той е легенда в баскетбола и любимец на много българи. Тити Папазов  е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно”, която за първи път е част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Пред Ladyzone Тити отговаря на въпроси, свързани с най-мащабната доброволческа инициатива у нас, чийто организатор е bTV.

Тази година за първи път 150 държави ще чистят заедно на 15 септември. Какво означава това за теб?

Това е една прекрасна инициатива и е логично всички да я подкрепят. Смятам, че при тази огромна организация ще има ефект. И освен това е доста възпитателно – генерално.

Кое е любимото ти място в България и има ли там нужда от почистване?

Обичам София. Винаги може да е по-добре. Но не трябва винаги да бъдем негативни, защото ако не е чиста, причината е в нас.

Достатъчно чиста ли е България според теб?

Мисля, че да. Но винаги може да е по-чисто.

Ти самият какво правиш, за да е по-чисто около теб?

Ами най-нормалното според мен – чистя около себе си – вкъщи и на работното място. И ако всеки прави това и е отговорен, ефектът ще бъде огромен.

Подценяваме ли проблемите с околната среда?

По-скоро да.

Чистенето е само едно от нещата, които правим, за да подобрим качеството на живота? Какво друго трябва да направим, за да живеем по-добре?

Най-важното е да имаме култура в здравеопазването и самите ние да имаме отговорност към нашето здраве. Това са основи неща. Естествено, всяко нещо, за което може да се работи в положителна посока, би имало ефект.