"Ти си грозна!" - това чувала тя като малка, много преди целият свят да я познава като талантлива и красива актриса. Думите идвали не от кого да е, а от собствената й майка. 

Актрисата е Дженифър Анистън. И още като малка решава твърдо две неща

ДА СТАНЕ ИЗВЕСТНА АКТРИСА И НИКОГА ДА НЕ ГОВОРИ С МАЙКА СИ

Родителите на Джен също били актьори, което предполага и нейния избор за бъдеща кариера. Баща й Джон Анистън участва в сапунени сериали. Mайка й Нанси Дау също била обещаваща актриса. Когато двамата се разделят, Дженифър и брат й остават при майка им. Но отношенията между двете жени продължават да са обтегнати. 

Двете не си говорят почти цял живот. Въпреки това Джен плаща за лекарствата и други медицински разноски на майка си до края. Нанси Дау умира на 79-годишна възраст поради редица здравословни проблеми. Годината е 2016 г. 

Снимка: Getty Images

Според In Touch Weekly Анистън не е наследила нищо от майка си след нейната смърт. Вместо това Дау оставя спестяванията си, както и колекция от материали, посветени на дъщеря й, на свой роднина. 

На въпрос на Сандра Бълок за списание "Интервю" как винаги успява да е толкова положително настроена, Анистън отговори:

ИЗРАСНАХ В СЕМЕЙСТВО, КОЕТО НЕ БЕШЕ СТАБИЛНО

"Наблюдавайки как възрастните са недоброжелателни един към друг, станах свидетел на някои неща за човешкото поведение, които ме накараха да си помисля: "Не искам да правя това, не искам да бъда такава".

Пред списание Elle Дженифър Анистън споделя, че майка й често й отправяла хапливи забележки.

Тя казвала именно такива неща като: "Имаш голям нос".

Когато Анистън се опитвала да отговори на критиката, била прекъсвана, така че с времето се научила да живее със злобните коментари.

"Майка ми казваше тези неща, защото наистина ме обичаше. Не е знаела, че ще ми нанесе някакви дълбоки рани, за които после ще похарча много пари, да ги поправям. Тя го направи, защото тя самата с това е израснала".

Междувременно сериалът "Приятели" вече е на повече от 20 години.