Близък на актрисата Дженифър Анистън, най-известна с ролята си на Рейчъл в хитовия сериал “Приятели”, е споделил пред британския вестник “Дейли Мейл”, че по време на кризата около коронавируса, Дженифър редовно се обажда на баща си. 86-годишният мъж е в най-застрашената група и не бива да излиза от дома си, за да не се излага на опасност. Новината за отношенията ѝ с баща ѝ е много любопитна за почитателите на актрисата, тъй като до неотдавна отношенията с баща ѝ бяха обтегнати.

Изоставена от баща си на 10 години

През 1979 г, след 11 години брак, звездата от редица сапунени сериали Джон Анистън напуснал семейството си без никакви обяснения. Това оставило дълбока следа в живота на дъщеря му Дженифър, която по това време била само на 10 години.

Бях на един рожден ден”, спомня си Дженифър Анистън. “Когато се върнах, майка ми ми каза, че баща ми няма да е с нас за известно време. Не си спомням да е казвала, че е завинаги, но си спомням как седях там и плачех. Не знам какво съм правила тази вечер или следващите дни, просто си спомням как не можех да повярвам, че баща ми ни е изоставил.

Цяла година след това Дженифър Анистън не е виждала баща си, докато един ден той не ѝ се обадил, за да ѝ предложи да отидат заедно на кино.

Гледахме филм, след това вечеряхме. От тук нататък виждах баща си само през уикендите.

Трябвало е да минат години, преди Дженифър да намери сили и да прости на баща си за начина, по който се е отнесъл с нея.

Снимка: Getty Images

Баща ми много трудно успява да изрази емоциите си”, разкри актрисата. “Въпреки това, доколкото можа, ми обясни и се извини. Това е достатъчно. Сдобихме се. Все още ми е трудно да приема някои неща, но съм възрастна. Не мога да обвинявам родителите си вече.

И явно кризата около коронавируса е станала повод двамата да се сближат повече, отколкото когато и да било през последните 40 години. Според неназован източник на "Дейли Мейл” двамата разговарят редовно: “В продължение на години Дженифър не искаше да му говори. Но в последно време, покрай коронавируса, се чуват всеки ден. И не става дума за кратки разговори. Сякаш е осъзнала колко кратък е животът и иска отношенията ѝ с Джон да са колкото се може по-добри.

Джон Анистън е ветеран от сапунения сериал "Дните на нашия живот", който често се споменава в "Приятели'
Снимка: Getty Images

За актрисата беше по-трудно да намери сили да прости на вече покойната си майка, с която беше в обтегнати отношения в продължения на 15 години.

На следващата страница може да прочетете с какво майката на Дженифър Анистън я ядоса толкова, че да не я покани на сватбата си с Брад Пит.

Използвана от майка си за лична изгода

Нанси Анистън е малко известна актриса и модел, докато през 1999 г. не публикува биографичната си книга “От майка и дъщеря до приятели: Мемоар”. Когато книгата излиза, сериалът “Приятели”, започнал през 1994 г., вече е станал световен телевизионен феномен и най-гледаният сериал до този момент. Самата Дженифър Анистън, дъщерята на Нанси, се е превърнала в звезда и в секссимвол, заради ролята си в сериала.

Разбира се книгата, която разкрива много подробности за детството на Дженифър Анистън, става бестселър и носи много пари на авторката си. Самата Дженифър обаче никога не е давала разрешение за публикуването на книгата и чувства, че майка ѝ я е измамила, като е продала личната ѝ история.

Двете прекратяват всяка комуникация помежду си и през 2000 г., когато Дженифър се омъжва за актьора Брад Пит (двамата остават най-известната холивудска двойка през следващите 5 години) нанси Анистън не е поканена на сватбата.

За майка си Дженифър казва: “Тя беше модел, заова за нея най-важното беше как изглежда пред света и как изглеждам аз. Не станах дете модел, както се надяваше тя. Бях малко момиченце, което копнееше за любов от майка, прекалено заета с неща, които нямат значение. Постоянно ме критикуваше.”

Нанси получава два инсулта през 2011 г. и 2012 г. Здравословното ѝ състояние сериозно се влошава и тя умира през 2016 г. на 79 години. Говори се, че преди това да се случи, Дженифър Анистън е успяла да се сдобри с нея и ѝ е простила за книгата. Според слуховете това се е случило след развода ѝ с Брад Пит.

Може би именно заради отношенията с родителите ѝ, Дженифър Анистън е взела решение никога да няма деца. Преди години, след като за пореден път се появиха спекулации дали е бременна, Дженифър написа: “Ресурсите, които медиите в момента изразходват, за да разберат дали съм бременна (за милиарден път, но кой ги брои), показват, че за някои хора жената е непълноценна, провалена или нещастна, ако не е женена с деца.”